Rommelgem 3 komt eraan

3 januari 2023 Vooruitblikken

Begin april publiceert Dupuis alvast in het Frans deel 3 van de reeks Rommelgem, een spin-off van David Etien en BeKa over de graaf van Rommelgem uit Robbedoes en Kwabbernoot. De eerste afbeelding is de coverillustratie voor het album. Ook dit album wil weer aantonen dat de graaf op een of andere manier betrokken is bij alle ontdekkingen en uitvindingen van de twintigste eeuw.

Het verhaal speelt zich af in de herfst van 1951. Margaret Sanger, een nogal excentrieke Amerikaanse, arriveert in het kasteel van Rommelgem. Deze pionier in gezinsplanning heeft gehoord van diens onderzoek naar anticonceptie. De graaf besluit haar te vergezellen naar Boston om de bazen te ontmoeten van een laboratorium dat deze wonderpil kan ontwikkelen. Maar er staan de twee wetenschappelijke pioniers veel valkuilen te wachten.

Intussen is Etien klaar met zijn bijdrage aan de korte verhalen van Idefix, ook al een spin-off, in dit geval van Asterix. Eerstvolgend tekent hij een volgend avontuur van de detectivereeks De Vier van Baker Street.

De Franstalige voorpublicatie van Rommelgem deel 3 start op 18 januari in Spirou. Daarvoor tekende Etien onderstaande cover.