Terug naar overzicht

Silvester in september

24 juli 2021 Vooruitblik

Het valt op dat Silvester er alweer een tijd een stevig en mooi maandelijks tempo op nahoudt met een goede combinatie van (lang verwachte) vervolgen, boeiende nieuwe titels en verrassingen. In september is dat niet anders. We stellen deze te verschijnen albums hier graag aan je voor.

Tarzan 1

Nadat de rechten op Tarzan, een creatie van Edgar Rice Burroughs (1875-1950), enkele jaren geleden tot het publieke domein behoorden, kreeg Christophe Bec het aanbod om het oorspronkelijke boek met de legende over Tarzan te verstrippen. Bec kent Tarzan door en door sinds zijn zijn kindertijd en de vele films, romans en vooral stripverhalen die hij tot zich nam. Vele daarvan heeft hij voor het opzetten van dit tweeluik opnieuw tot zich genomen. De film Greystoke (1984), met Christopher Lambert in de hoofdrol, heeft hem het meest beïnvloed.

Het donkere deel 1 is getekend door Stevan Subic en is een compleet verhaal naar de oorspronkelijke eerste roman uit 1912. Deel 2 wordt lichtvoetiger van aanpak en is meer te lezen als een pulpverhaal. Dat is gebaseerd op Edgar Rice Burroughs The Return of Tarzan uit 1913 en Tarzan at the Earth's Core uit 1930, waarin Tarzan in een prehistorische wereld terechtkomt. Burroughs schreef zelf 24 Tarzan-romans. Dat tweede album wordt grotendeels getekend door Roberto de la Torre. Het laatste derde van het album wordt getekend door Becs trouwe tekenmaatje Stefano Raffaele.

De voorstelling van deel 1: "Negentiende eeuw. Lord John en Lady Alice Greystoke hebben Engeland verlaten en stranden na een schipbreuk op de kust van Equatoriaal Afrika. Niet veel later bevalt Alice van een zoontje. Die wordt na de dood van zijn ouders opgevoed door een groep apen. De jonge Tarzan zal verscheurd worden tussen het harde leven in de wildernis en zijn Britse aristocratische afkomst..."

Dit album komt ook uit als een 16 pagina's dikkere luxe met linnen rug, stofomslag, schetsdossier, een door Stevan Subic gesigneerde ex libris. De oplage bedraagt 100 genummerde exemplaren.

 

I.S.S. Snipers 1

Nieuwe conceptreeks uit het brein van Jean-Luc Istin. Ieder deel is een compleet sciencefictionverhaal over een ander eliteteam dat bestaat uit half organische, half technologische mensen. De softcover verschijnt in oktober.

"We dienen de grootste schoften, de Federatie der Verenigde Planeten. Wij zijn de besten, in staat een vlieg op de grond te treffen vanuit een spacecruiser in een baan om de aarde. Ik ben I.S.S. Sniper Reid Eckart. Ze noemen me 'Stock', want ik zaai dood en verderf, en overal waar ik mijn smerige laarzen neerpoot stapelen de lijken zich op. Ergens aankomen is meteen weer vertrekken. Van de ene missie naar de andere, want opstand wakkert op die verre planeten sneller aan dan orde kan smoren. Maar dat was toen! Vroeger. Want sinds we naar Okeelia gestuurd zijn, is de situatie veranderd, moet ik toegeven. Echt veranderd!

Robilar 1

Start van een komisch drieluik door een van de tekenaars van Detectives en de intussen toch wel befaamde scenarist David Chauvel. De softcover verschijnt in oktober.

"Er was eens... Een koninkrijk. Een doodgewoon en welvarend koninkrijk. Het had een kasteel, een koning, een prinses, een boeman, een molenaar, zijn vrouw en zonen, boeren... Kortom, een koninkrijk dat in harmonie leefde, vredig en gelukkig, tot alles op z'n kop werd gezet, de rollen omgedraaid werden, vrede en geluk verruild werden, voor ruzie, ellende en verwoesting. En de verantwoordelijke voor die ommezwaai was slechts één kat... Maar wat voor 'n kat!"

Golgotha 1

Tekenaar Enrique Breccia gaat al een eeuwigheid mee en tekende voor zowel de Amerikaanse als de Europese markt. Hier publiceerde hij onder meer AguirreTex Willer Classics en De Wachters. Op scenario van Laurent-Frédéric Bollée (De BomBruno BrazilLaoWai) en Alcante (Ars MagnaDe BomLaoWaiRani) werkt hij ene historische setting uit die ons meeneemt naar 64 na Christus over "de lotgevallen van een gevallen gladiator uit Pompeï, die zijn verloren eer probeert terug te winnen. En tegelijkertijd nemen de Romeinen een christen gevangen die onsterfelijk lijkt en van wie wordt beweerd dat hij afkomstig is van een mysterieuze vesting met de naam Golgotha, waar een profeet met de naam Al-Azar zou leven die over bovennatuurlijke krachten beschikt..."

"Lucius is de sterkste en beroemdste gladiator van heel Pompeï. Eigenschappen die ook Julius, een rijke grondbezitter en kandidaat-volkstribuun, niet zijn ontgaan. Ze sluiten een overeenkomst: Lucius steunt zijn kandidatuur, en krijgt in ruil daarvoor Julius’ dochter als vrouw. Maar het laatste gevecht van Lucius loopt niet zoals voorzien..."

Dit album verschijnt in oktober als softcover. Tegelijk met de hardcover verschijnt een 16 pagina's dikkere collector's edition met linnen rug, schetsdossier en een door Breccia gesigneerde ex libris in een oplage van 100 genummerde exemplaren.

Conquests 5

Deze afsluiter van de cyclus, waarvan elk album een compleet verhaal is, biedt voornaam sciencefictionvertier door een powertrio dat hun individuele en gezamenlijke krachten al vaker heeft bewezen: Stéphane CrétyNicolas Jarry en Jean-Luc Istin.

"De Canadese ruimtevloot bevindt zich in een baan om de planeet Enorus. De autoriteiten geven aan op zoek te zijn naar een plek om een eerste menselijke kolonie te stichten. In werkelijkheid heeft een vreemd fenomeen alle hoop tenietgedaan om ooit op deze planeet te kunnen leven: een ijstijd die even brutaal als onverwacht opkwam. Enorus is dood en de vloot heeft niet genoeg middelen om een andere planeet te bereiken, tenzij ze de helft van haar schepen opoffert. Het is aan Admiraal Murphy om de knoop door te hakken..."

War Machines 1

Nieuwe conceptreeks met complete verhalen per album over... tanks. Verschillende historische types worden belicht, elk in een andere oorlog waar ze werden ingezet. Tekenaar Damienkennen we van onder meer ArcanaMajor Arcanum en Uur U, allemaal reeksen die (mee) door Jean-Pierre Pécau zijn geschreven. Hij helpt krijgt tekenaar Senad Mavric uit Bosnië-Herzegovina die ook de overige albums in deze reeks tekende in samenwerking met Filip Andronik. Deze reeks verschijnt in het Frans sinds 2016 en er zijn al vier albums van verschenen. Ook de historische achtergronddossiers zijn opgenomen.

"De Josef Stalin-2, 'IS-2', werd beschouwd als de beste gevechtstank van de Tweede Wereldoorlog. Één zo'n IS-2-tank zal alle twintigste-eeuwse conflicten doorstaan, als getuige van en deelnemer aan de menselijke dwaasheid. Een tank gedoopt met het motto 'Deze machine doodt fascisten'. Van de hel van de Slag om Seelow tot de invasie op de Varkensbaai in Cuba, via straatgevechten in Berlijn en Boedapest, Afrikaanse burgeroorlogen tot de bergen van Tora Bora in Afghanistan: de machine zal vijftig jaar strijd trotseren, haar bemanningen vermorzelen en haar ontwerper kwellen..."

Een Wind van Vrijheid 1

Het complete tweeluik Een Wind van Vrijheid (in oktober ook in softcover te verkrijgen) is mooi werk van tekenaar Roberto Zaghi (Thomas Silane) en Philippe Thirault (De Droom van JeruzalemO'BoysShanghai DreamTerug naar BelzagorDe Zeearend). Beide delen van het tweeluik verschijnen gelijktijdig.

"Maak kennis met Nestor Makhno, een van de iconische helden van de Oekraïense revolutie! Oekraïne, begin van de twintigste eeuw. Nestror Makhno, een door een gegoede burgerfamilie geadopteerde telg uit een arm boerengeslacht, heeft moeite om zijn plaats te vinden in de meedogenloze wereld die door de rijken wordt beheerst. Dit is het verhaal van een van de belangrijkste Oekraïense anarchisten, die zich doorheen een halve eeuw van opstanden en revoluties verzette tegen zowel de bosjewieken als de Duitsers."

Een Wind van Vrijheid 2

Het complete tweeluik zal ook als pakket verschijnen met 5 euro korting.

Een Paar Stappen naar het Licht 4

In 2013 vertaalde Silvester de eerste drie delen van de vijfdelige reeks Een Paar Stappen naar het Licht. Na acht jaar verschijnen eindelijk de twee laatste albums van Bruno Marchand. Beide albums zijn ook samen te koop als een voordeelpakket van 34,95 euro.

Over deel 4: "1939: Archeoloog Stuart Flint ontdekt prachtige kristallen in de ijzige diepten van grotten in Groenland. Hij vertrouwt ze toe aan een schip dat op weg is naar Engeland en adresseert ze aan verschillende collega's, onder wie Simon Bell, de vader van Marianne, zodat zij de bijzondere eigenschappen ervan kunnen bestuderen. Maar in de dagen voor de oorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland uitbreekt, worden alle mannen per direct gemobiliseerd. Flint, toegewezen aan de Royal Navy, gaat kort daarna samen met zijn door een torpedo geraakte schip ten onder, terwijl hij probeerde andere in zijn hut verborgen kristallen te redden. 1959: Marianne is verhuisd naar een nieuw appartement. Peter Banning heeft woonruimte in de buurt gehuurd, en ze zien elkaar zo vaak mogelijk. De jonge vrouw heeft een oude kist met de laatste herinneringen aan haar familie meeverhuisd en blijft onderzoek doen naar haar familiegeschiedenis. Een voor haar vader bestemde brief die vreemd genoeg nooit is geopend trekt haar aandacht..."

Een Paar Stappen naar het Licht 5

Over deel 5: "Een uitzonderlijke onderzoekster! Marianne blijft haar familieverleden vol geheimen bestuderen en heeft vreemde kristallen ontdekt in een oude envelop die aan haar overleden vader was geadresseerd. Alleen al de nabijheid van deze kristallen roept bij haar sterke herinneringen op aan gebeurtenissen waar zij nooit bij is geweest. Het lijken de herinneringen te zijn van een man die zich in de Sovjet-Unie bevindt en die Engels spreekt... Meer heeft de jonge vrouw niet nodig om zich samen met haar vriend Peter Banning naar het dichtstbijzijnde vliegveld te begeven! Deze stukjes kwarts met verbazingwekkende eigenschappen leiden hen van Moskou naar de open zee bij Groenland, en uiteindelijk naar het wrak van een oorlogsschip dat op de bodem van de zee ligt begraven."

Terug naar overzicht