Terug naar overzicht

Saga Uitgaven in september

26 juli 2021 Vooruitblik

Na de jaarlijkse zomerpauze van Saga Uitgaven schiet de uitgeverij in september weer in actie met onderstaand aanbod. Elke titel staat ook in de rubriek Te verschijnen, tekens met previewpagina's erbij.

Vijanden 1

Tristian Josse en Kid Toussaint (40 Olifanten) gaan enkele avonturen van De Blauwbloezen achterna met hun tweeluik Vijanden. Deel 2 verschijnt we emaandne na deel 1 in november. Dit is een beetje een halve The Dirty Dozen, maar dan tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

"Juni 1862. Virginia. Het leger van de Unie staat tegenover dat van generaal Lee, verschanst in Yorktown. De Geconfedereerde Jeb Stuart en zijn cavalerie trekken op verkenning en draaien rond de Noordelijke troepen om een eventuele zwakke plek op te sporen en hun achterhoede te verzwakken. Ondanks de lakse houding  van zijn generaal stelt de Noordelijke kolonel Cooke een eenheid samen en stuurt ze Stuart achterna... Zes mannen, allen nietsnutten en heethoofden, tegenover een compagnie met de beste cavaleristen van het Zuiden, is echter heel weinig..."

Hera's Glorie

Hera’s Glorie verscheen in 1996 oorspronkelijk als een one-shot bij Casterman voordat het verhaal in 2002 werd opgesplitst in een tweeluik met extra pagina’s. Dargaud gaf het in 2011 vervolgens opnieuw uit als een integrale. Het vervolg Tiresias kwam in 2001 eerst uit als een tweeluik bij Casterman, in 2011 gevolgd door een integrale editie bij Dargaud. In 2017 volgde nog een dik album met beide verhalen erin. Tot nu zijn deze boeiende verhalen met mythologische figuren nooit in het Nederlands verschenen. Saga Uitgaven geeft de Dargaud-versies uit 2011 van zowel Hera’s Glorie als het later te verschijnen Tiresias uit zodat we eindelijk in onze taal kunnen genieten van het knappe tekenwerk van Christian Rossi (Jim CutlassW.E.S.T.Deadline) en het meeslepende Griekse drama van Serge Le Tendre (Op Zoek naar de TijdvogelChinamanTerence Trolley).

"Wat stelt het menselijke lot voor in confrontatie met de woede van de goden? Alkeides is een buitenechtelijke zoon van Zeus. Als hij zijn recht op de troon van Mykene opeist, komt hij voor zware moeilijkheden te staan. Want hoe zal hij de woede van Hera, de echtgenote van de almachtige Zeus, kunnen trotseren?"

De Post- en Liefdebezorger 2

Vijf jaar na het one-shot De Post- en Liefdebezorger was er voor scenarist Didier Quella-Guyot nog wat unfinished business te vertellen over de gemeenschap op het Bretoense eilandje. Nadat hun mannen naar het front van de Eerste Wereldoorlog moesten, werd de met een klompvoet geboren postbode een gewilde minnaar. De arme stakker kwam echter om door een "ongeluk". Maar dat is niet het enige geheim dat de vrouwen op het eiland met elkaar delen. Het zwijgen kan niet iedereen aan en dat leidt naar nieuwe drama's. Dit vervolg leest als een detective.

Omdat Sébastien Morice, de tekenaar van deel 1, inmiddels is ingelijfd door het team dat verstrippingen maakt van Marcel Pagnol, is deel 2 getekend door nieuwkomer Manu Cassier.

"Bij haar terugkeer uit Australië, in 1958, heeft Linette lang niet alles vernomen... of alles begrepen! Ze weet nu wie haar echte vader is en dat hij het met vrouwen aanlegde tot zijn dood door een “fietsongeluk”. Maar wat er op het eiland gebeurde na de oorlog en wat er is gebeurd met de vrouwen van de “post- en liefdebezorger”, die op het kerkhof liggen, weet ze uiteraard niet! Even na de oorlog zette echter een ander, nog onvermijdelijker drama het leven van de eilandbewoners op hun kop. Een wreed drama dat beter nooit zou uitkomen..."

Bakelandt integraal 7

De in deze integrale gebundelde verhalen dateren uit de periode 1984-1986 toen Hec Leemans zocht naar een nieuwe insteek. Die vond hij in de figuur van Schulmeister, een spion die echt heeft bestaan. Aan dat boeiende personage wordt een historisch hoofdstuk gewijd. In het carrièreoverzicht van Hec Leemans wordt stilgestaan bij assistenten die hij als tekenaar werk gaf om zijn eigen werk te kunnen verlichten.

Deze integraal bundelt de oorspronkelijke albums De LotelingenDe Bende van Rooie ZitaDe Geheimagent van NapoleonHet Verraad van Ulm en Avontuur in Albion, oftewel de reguliere delen 31 tot 35.

Bij de luxe met linnen rug hoort een door Hec Leemans gesigneerde ex libris die hij speciaal voor de luxe heeft getekend.

Chick Bill integraal 12

Dit deel bundelt de komische westernavonturen De Zwarte VriendKid AladinnDwaas en DaasHet Schotse Spook en Wie niet Dik Is, Moet Slim Zijn. In het dossier is een laatste interview met Tibet uit Brabant Strip Magazine opgenomen en een galerij met negentig covers van Chick Bill voor de stripweekbladen Kuifje en Ons Volkske.

Hierna verschijnen nog drie integrales. De volgende bundelt de Kidordinneries en diverse (onuitgegeven) gags en korte verhalen. Deel 14 bundelt de laatste zes verhalen van de reeks (waarvan er twee niet zijn vertaald door de oorspronkelijke uitgever Le Lombard). En deze integrale reeks wordt uiteindelijk afgesloten met deel 0 met daarin de allereerste verhalen toen de personages nog dieren waren. Daarin zullen ook alle covers van de reguliere albums in een galerij gepresenteerd worden.

Terug naar overzicht