Silvester in juli 2023

27 mei 2023 Vooruitblikken

Eind juli zijn enkele nieuwe strips, met heel wat luxeversies, te verwachten bij Silvester. In Te verschijnen vind je deze met alle details. Hieronder stellen we ze ook aan je voor.

Angel Wings 8

Angel Wings deel 7 was het eerste deel van een tweeluik dat zich tijdens de oorlog in Korea afspeelt. Op het einde dook al een zekere Marilyn Monroe op die in februari 1954 het moraal van de Amerikaanse soldaten een opkikker gaf met tien concerten in drie dagen, haar allereerste optredens voor een publiek. Marilyn zal ook in deel 8 te zien zijn. Meer zelfs, ze siert de cover.

Anything Goes is de titel van deel 8 van de reeks door Romain Hugault en Yann die in vertaling bij Silvester verschijnt. Dat zou dan voor het laatst zijn, want het album is aangekondigd als het laatste van de reeks. Maar zeg nooit nooit. Angela gaat niet dood in deel 8. Ze wordt veeleer in de koelkast gestopt. In meerdere interviews gaf Hugault te kennen dat ze op een dag misschien toch kan terugkeren, misschien wel tijdens de oorlog in Vietnam, die volgens Hugault niet ver ligt van de voorbije conflicten in Angel Wings.

De inhoud van Angel Wings deel 8: "Februari 1954... In Korea is na vier jaar bloedige strijd een broze wapenstilstand getekend. De oorlog staat even stil voor duizenden GI's, maar de situatie is gespannener dan ooit en er dreigt zelfs een nucleair conflict. Intussen gaat het er op de Amerikaanse bases levendig toe... Ook al omdat Marilyn Monroe, op huwelijksreis in Japan met haar nieuwe echtgenoot, de beroemde honkballer Joe DiMaggio, een ommetje maakt via het "Land van de Ochtendrust" voor een bezoekje aan enkele legerkazernes om er het moreel van de troepen wat op te krikken... En met groot succes! Tijdens concerten en ontmoetingen met het publiek straalt haar ster voor de verlustigde blikken van de soldaten. Maar zou Miss Monroe ook niet een ideaal doelwit vormen om het moreel van Amerika een slag toe te brengen? Dat is buiten de koelbloedigheid van Marilyn zelf gerekend, voor wie, ondanks alle risico’s, “the show must go on”!"

En nu oplettende want dit album verschijnt in vijf verschillende (exclusieve) uitvoeringen die we hieronder opsommen. Alle versies tellen 48 pagina's.

  • De gewone hardcover (19,95 euro).
  • Limited edition met andere cover, driehoekdisplay, 444 exemplaren (29,95 euro).
  • Collectors edition met andere cover, grijze linnen rug, door Romain Hugault gesigneerde A4-ex libris, 150 exemplaren (49,95 euro).
  • Deluxe edition met andere cover, gele linnen rug, metalen wandplaat met ophangijzer en door Romain Hugault gesigneerde A4-ex libris, 35 exemplaren (99,95 euro).
  • Etoile edition met andere cover, rode linnen rug, door Romain Hugault gesigneerde A4-ex libris en een IXXI-wandplaat, 10 exemplaren (399,95 euro). Die wandplaat van ongeveer 1 meter hoog en 2,5 meter breed die bestaat uit zo'n 50 à 70 platen in een opbergdoos. Deze enorme IXXI bestaat uit één illustratie uit Angel Wings deel 8 die is uitvergroot naar het enorme formaat. Dit alles verloopt in samenwerking met Romain Hugault.

Hauteville House 20

Start van de vijfde cyclus van deze steampunkreeks.

"Parijs zit midden in de revolutie. De Republikeinen, die zich hebben verschanst in het Élysée-paleis, hebben barricades opgeworpen tegen de aanval van de keizerlijke troepen. De situatie lijkt gedoemd, maar dan kondigen Gavroche en Églantine aan dat ze misschien een oplossing hebben. Ze onthullen het geheim dat ze al sinds hun puberteit en ballingschap in Jersey bewaren: hun ontmoeting met de geest van Léopoldine, in een huis met de naam Marine Terrace."

Hitlers Laatste Geheim (herdruk)

Mathieu Mariolle is de scenarist van dit complete verhaal. Hij scheef onder meer ook Blue Note, Kendo - De Weg van het Zwaard, Nautilus, een paar albums van De Werelden van Thorgal - Kriss van Valnor en William Adams, Samoerai.

"Een ultieme achtervolgingsstrijd tussen Duitse en geallieerde onderzeeërs, aan de vooravond van de koude oorlog.

December 1944. Terwijl de afloop van de oorlog stilaan duidelijk wordt verlaat een Duitse onderzeeboot Duitsland, met aan boord datgene wat misschien Hitlers laatste hoop vormt om de oorlog te winnen. Twee geallieerde commando’s gaan het vaartuig achterna: een Brits en een Amerikaans. Maar wanneer de aard van die geheimzinnige vracht duidelijk wordt blijken beide commando’s er verschillende doelen op na te houden..."

M.O.R.I.A.R.T.Y. 1

Ieder deel van M.O.R.I.A.R.T.Y. is een compleet verhaal, geschreven door Fred Duval en Jean-Pierre Pécau die samen en apart al heel wat scenariowatertjes hebben doorzwommen. Dit deel is getekend door Stevan Subic (Tarzan).

"Londen 1899, de beroemde detective Sherlock Holmes bewijst in de loop van één kaartspelletje dat de eerwaarde Gibbs, een pokerspeler die nacht na nacht de Britse adel ruïneert, niets minder is dan een geprogrammeerde automaat. Holmes vermoedt dat een kwaadaardig genie achter dit technologisch hoogstandje zit: professor Moriarty. Met de hulp van zijn vrienden, doctor Watson en Winston Churchill, begint de bekendste bewoner van Baker Street aan een nieuw en dodelijk duel tegen zijn grootste vijand..."

De Orde van de Drakenridders 31

De Braziliaanse comictekenaar Ig Guara maakt zijn debuut in deze fantasyreeks van Ange.

"Met de draken komt de chaos, waar alleen maagden immuun voor zijn. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders. Een jonge miniem van de Orde van de Drakenridders vlucht na een vreselijk gevecht. Ze is gedeserteerd en ter dood veroordeeld. Ze ontdekt een complot dat de militaire, keizerlijke vloot bedreigt... Ze wordt in de gevangenis gegooid en sterft van de honger, maar grift in de muur de details en de naam van de verrader. Het lot van de beschaving zal afhangen van de identiteit en de moraal van de volgende gast van deze cel..."

Tuskegee Ghost 1

Het team van Gung Ho wordt voor dit tweeluik herenigd. Scenarist Benjamin von Eckartsberg schreef het verhaal en Thomas von Kummant treedt hiervoor op als inkleurder. De tekeningen zijn daarentegen verzorgd door Olivier Dauger (Hélène Boucher, Hemel in Puin, Hemel in Strijd, Rode Zone).

"1967. De Summer of Love is in volle gang, maar in het zuiden van de Verenigde Staten overheerst nog steeds de haat... 1942. Amerika strijdt voor vrijheid in Europa en op de Stille Oceaan, maar niet alle Amerikanen zijn gelijk in de strijd. Gebaseerd op het ware verhaal van de Tuskegee Airmen, de eerste zwarte piloten van het Amerikaanse leger, vertelt Tuskegee Ghost een dramatische familiegeschiedenis, getekend door oorlogsgeweld en rassenhaat."

Tuskegee Ghost 1 (collectors edition)

Van dit album verschijnt ook een luxe met andere cover, linnen rug, schets- en artworkdossier van 8 pagina's en een door Olivier Dauger gesigneerde ex libris op 100 exemplaren (49,95 euro).

War Machines 5

In deze reeks wordt in ieder deel een andere tank en oorlog belicht. Inclusief stofomslag en dossier met achtergrondinformatie.

"1947. De oorlog in het Oosten blijft maar aanslepen, aan het front wordt nieuw, steeds krachtiger en dodelijker materieel aangevoerd. Al snel bereikt een beangstigend gerucht de frontnoviks, de Sovjetsoldaten voor wie de overwinning eindelijk binnen handbereik leek. Het betreft een nieuwe machine, een superzware tank van 188 ton die zich door niets of niemand laat tegenhouden. Het monster zou door de Oekraïense bossen zwerven en sommigen beweren zelfs dat de bemanning niet helemaal menselijk is. Een jonge Russische tankleidster zweert dat ze dat stalen monster zal vernietigen... maar ook de huid van een wolf mag je niet verkopen voordat je hem hebt gedood!

Een compleet fictieve geschiedenis: van de Maus werden nooit meer dan twee exemplaren geproduceerd en uitgetest, vooraleer de overwinning van de geallieerden een einde maakte aan Hitlers grootsheidwaanzin."