Sherpa in januari 2023

6 januari 2023 Vooruitblikken

Sherpa brengt deze maand drie albums uit. Elke week eentje vanaf volgende week. Het overzicht met alle details per album en heel wat previewpagina's vind je terug in onze rubriek Te verschijnen. Hieronder stellen we de albums ook aan je voor.

De Kladdenman

Nieuw werk van Frederik Peeters, bij Sherpa en diens lezers graag gezien dankzij Aâma, Blauwe Pillen, Koma en Zandkasteel. Scenarist Serge Lehman nam deel aan de conceptreeks Zeven. Zijn overige werk is niet vertaald.

"Een oude dame die griezelboeken schrijft, een moeder die niet kan praten en haar dochter die niets liever doet, een nurkse kat, een zesvingerige verzamelaar van wonderlijke voorwerpen, een reusachtig vliegend fossiel, een vervalser die niet loskomt van de namen die hij heeft verzonnen en een geheim zo oud als de wereld...

Een razend spannende thriller, over een familiegeheim dat het leven van generaties vrouwen bepaalde en dat nu opnieuw tot leven komt."

Malaterre 1

Start van het tweeluik door de Franse stripmaker Pierre-Henry Gomont dat hij in 2018 na acht jaar voltooide. Het is gebaseerd op zijn eigen jeugdjaren. Sherpa voegt aan beide albums van het tweeluik extra pagina's toe. In deel 1 is dat een interview met de auteur, in het in februari te verschijnen deel 2 krijg je er een dossier met schetsen en tekeningen bovenop.

"Gabriel heeft Malaterre teruggekocht, het landgoed dat zijn voorouders meer dan een eeuw eerder diep in het Afrikaanse jungle uit de grond hebben gestampt. Hij wil de familie-eer herstellen en zijn kinderen een nieuwe toekomst bieden. Maar hij weet niets van de bosbouw en heeft evenmin enig benul van het leven in het verre Afrikaanse land. Tegen de wil van hun moeder kiest hij samen met zijn twee oudste kinderen voor een ongewis avontuur. Een droom die gedoemd is om in rook op te gaan?"

Quentin over Tarantino

"Maar liefst 240 strippagina’s die onthullen hoe een gedreven jonge filmfan en autodidact een van de grootste regisseurs van onze tijd werd. Negen films in een carrière van dertig jaar hebben de filmwereld voorgoed veranderd. Quentin Tarantino’s films zijn een genre op zich en zijn naam wordt gebruikt als bijvoeglijk naamwoord. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard. 

Op de vraag of het mogelijk is grote kunst te maken op basis van de populaire cultuur, antwoordde Quentin: 'Let maar ’ns op, m*****f****r, ik zal het je laten zien.'

Amazing Améziane schreef en tekende deze biografie op basis van talloze interviews en boeken. In deze graphic novel is het Quentin zelf die Tarantino interviewt, waarbij hij in zijn eigen woorden vertelt hoe hij in films geïnteresseerd raakte, waarom hij regisseur wilde worden en hoe zijn films tot stand kwamen. Het resultaat is een fascinerend kijkje achter de schermen van Hollywood!"

De cover van het album is een dikke knipoog naar de filmaffiche van Pulp Fiction.