Terug naar overzicht

Sciencefiction en Monet, 2 nieuwe projecten van Luc Cromheecke

11 mei 2021 Vooruitblik

Onlangs verscheen een integrale editie van Plunk! en eind vorig jaar kwam de Nero-hommage De Toet van Tut uit, beide getekend door Luc Cromheecke. En wat ligt er momenteel op zijn tekentafel? Het is geen retorische vraag, we verkregen namelijk onderstaand antwoord van de tekenaar.

"Momenteel werk ik aan twee (redelijk ambitieuze) projecten. Het ene is een sciencefiction genaamd Galaxy Fix. Idee en scenario van mijn zoon Oswald. Oswald Cromheecke is illustrator, video-animator en de man achter de electro-swingband Boogie Belgique. De strip moet een kruising worden tussen Futurama, Lunatoys, The Expanse, De Incal, Paling en Ko en Rick and Morty."

Het tweede project schrijft hij zelf en het ligt in het verlengde van het erg gewaardeerde one-shot De Tuin van Daubigny, geschreven door Bruno de RooverCharles-François Daubigny (1817-1878) was een Franse kunstschilder, vooral bekend van zijn negentiende-eeuwse landschappen, die tot een van de voorlopers van het impressionisme wordt gerekend. De schilder die het meest met die kunststroming is verbonden, is Claude Monet (1840-1926). En over die man buigt Cromheecke zich nu.

"Het ander groot ding is een grappige, biografische strip rond de schilder Claude Monet, genaamd Monet, le Magnifique. Het is al een heel moeilijk, langzaam werkproces geweest. Redelijk recent heb ik uiteindelijk de juiste vorm gevonden en heb ik een kleine doorbraak.

Van beide projecten probeer ik zo weinig mogelijk te verklappen. Op Instagram durf ik heel soms een prentje te laten zien."

Terug naar overzicht