Terug naar overzicht

Prequel van Een Nacht in Rome over 4 jaar

11 mei 2021 Vooruitblik

Dat het personage Marie uit de vierdelige reeks Een Nacht in Rome een eigen leven leidt, moge wel duidelijk zijn door de vele, vele (pin-up-)illustraties die tekenaar Jim al van haar heeft getekend. Ook in stripvorm komt de geliefde Marie terug. Met deze tekening van een jongere Marie kondigde Jim aan dat hij een scenario aan het uitwerken is over Maries jeugd... én die van Raphaël. Het verhaal zou ons namelijk moeten terugbrengen naar de periode die tot het filmpje op de videocassette leidde en die de vierdelige reeks op gang trok.

In dat filmpje beloofden Marie en Raphaël op hun twintigste om elkaar op hun veertigste terug te zien in Rome. Op hun veertigste verjaardag zijn de twee al lang uit elkaar en leiden ze elk hun eigen leven. Wanneer Raphaël dat filmpje op zijn veertigste verjaardag terugziet, start een complex liefdesavontuur dat in een tweeluik werd verteld. Jaren later dokterde Jim een nieuw tweeluik uit waarin de personages tien jaar ouder zijn. Saga Uitgaven publiceerde het slot van dat tweede diptiek in januari (hardcover) en februari (softcover).

De prequel is pas over vier jaar te verwachten. Dit is namelijk lang niet het enige project waaraan Jim werkt. Hij wisselt sinds enkele jaren strip- (voor andere tekenaars en zichzelf) en filmprojecten met elkaar af en schrijft tussendoor ook nog romans. Een volgende strip die hij zelf zal tekenen, is een tweeluik met het Britse personage Zoé Carrington in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in Londen. Hieronder zie je personagestudies van Zoé waarvan het kapsel nog niet vastlag en een eerste test in kleur met een uitgekozen kapsel. Het andere personage in de strip heet Simon.

De covers van Een Nacht in Rome (in softcover) op een rijtje. Voor de hardcovers werden andere coverillustraties gebruikt.

Terug naar overzicht