Terug naar overzicht

Sangre 3 komt eraan

15 juni 2021 Vooruitblik

Bij onze recente aankondigingen van te verschijnen albums bij Uitgeverij L lieten we je al weten dat deel 17 de sf-reeks Ythaq van Adrien Floch en Arleston afsluit. Dat geeft de auteurs weer de tijd om verder te gaan met hun fantasyreeks Sangre. Ythaq deel 17 verschijnt in het Nederlands in oktober en diezelfde maand komt ook het Franse deel 3 van Sangre uit. Uitgeverij L loopt namelijk wat achter met het vertalen van Franse reeksen. 

In het vervolg van de fantasyreeks komt Sangre terecht in het kasteel van Mermillade. Sangre wil er te weten komen welke jonge edele een geheim verleden heeft als piraat. Haar onderzoek valt niet mee, want het leventje van de rijkelui is gebaseerd op persoonlijk prestige.

In deze reeks probeert het meisje Sangre haar moeder terug te vinden en wraak te nemen op de Duistere Schuimers, een groep bloeddorstige moordenaars die Sangres familie afslachtte en haar moeder ontvoerde toen ze nog een kind was. Ze ontdekt dat ze een bijzondere gave heeft: ze kan de tijd bevriezen, maar elke keer ze die gave inzet, wordt ze een tijdje blind. Per album vindt ze een van de Duistere Schuimers met wie ze vervolgens afrekent.

Hieronder zie je een fragment uit Sangre deel 3 en een illustratie die wellicht is bedoeld voor de Franstalige, gelimiteerde editie in zwart-wit.

Terug naar overzicht