Uitgeverij L in juli tot oktober

11 juni 2021 Vooruitblikken

We presenteren je het programma van Uitgeverij L in juli, september en oktober. Dat kan je ook terugvinden in de rubriek Te verschijnen. Hier gaan we...

Wynona 1

Wynona is een nieuw verhaal van Hans Van Oudenaarden. Het is geen tweede cyclus van Rhonda, maar we zien er wel hetzelfde personage in terug... maar dan anders. Hans maakt het nog wat mysterieuzer met de volgende uitleg: "Met, jazeker, Rhonda en Dutch in gloedjenieuwe rollen. Zelfde regisseur, zelfde cameraman, zelfde decorbouwer, zelfde papieren acteurs, totaal ander verhaal. Benieuwd of het strippubliek dát gaat accepteren. En dan is er ook nog ook iets met een of andere beer!"

Het verhaal: "Advocaat Daniel Favreau wordt ingehuurd om een ter dood veroordeelde man net voor zijn executie vrij te krijgen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig is Wynona er om hem te helpen."

Bovenop de soft- en hardcovereditie is er ook een luxeversie met 16 pagina's dossier met genummerde en gesigneerde ex libris in een oplage van 300 exemplaren.

Jylland 3

We vinden het bijzonder jammer dat de Vikingstrip Jylland, door Przemyslaw Klosin en Bruno De Roover, met enig internationaal potentieel, na amper één cyclus van drie delen al ophoudt. In ieder geval gaat het Pools-Vlaamse auteursduo verder met een gloednieuw project en dat brengt de befaamde speurder Sherlock Holmes naar Amsterdam, waar een mysterieuze moordenaar verschillende slachtoffers maakt. Het is een van de nieuwe strips die in 2021 in Eppo zullen verschijnen en daarna in album bij Uitgeverij L.

Over de laatste Jylland: "Koning Sten heerst met ijzeren hand over Jylland. Samen met zijn machtige leger verovert hij steeds grotere gebieden van het schiereiland en rijft hij alle rijkdommen binnen. Zijn hoogzwangere vrouw Erle staat op het punt om hem een kind te schenken, dus ook de toekomst van de troon is verzekerd. Toch sluimert onrust in zijn hart. Hij beseft dat een opstand tegen zijn heerschappij op komst is. Maar vanuit welke hoek komt het gevaar?"

Storm - De Kronieken van Roodhaar 6

"Roodhaar wordt gevangen genomen door een mysterieuze tweeling die zeer bedreven zijn in tal van krijgskunsten. Roodhaar is heel belangrijk voor hen want zij is de spil in een onmogelijke opdracht die ze mogelijk met de dood zal bekopen."

Na Roy Thomas (deel 1) en Rob van Bavel (deel 2-5) schreef Robbert Damen het nieuwste avontuur van Roodhaar in de Storm-spin-off De Kronieken van Roodhaar. Damen is de auteur van Guardian, dat in Eppo liep, en hij tekent en schrijft ook voor Donald DuckTina en Taptoe. Hij zou volgens de nieuwsrubriek van Eppo al een eerste keer gepolst zijn om Roy Thomas, bekend van zijn schrijfwerk voor comics van Conan en Red Sonja, op te volgen. Met wat uitstel ligt Roodhaars lot alsnog in zijn handen. Kiley en de kapitein verdwijnen alvast in zijn nieuwe verhaal dat nog steeds wordt getekend door Romano Molenaar. Hij schrijft ook deel 7 met de titel De Parasiet van Danakill.

Dit album verschijnt in softcover, hardcover en een luxeversie met 16 dossierpagina's erbovenop. Deze oplage bedraagt 300 exemplaren en bevat een gesigneerde en genummerde ex libris.

Haas 7

Een nieuw avontuur van Haas na vijf jaar afwezigheid!

"De verzetsgroep Haas beraamt een overval op een treintransport om een aantal stakingsleiders te bevrijden. Maar de zaken worden ingewikkeld als een andere verzetsgroep op het moment van de overval verschijnt met een compleet ander plan."

Het Keizerrijk Trigië integraal 3

Deel 3 van de integrale reeks met opnieuw een uitgebreid en rijkelijk geïllustreerd achtergronddossier. Voor de luxe-editie tekende Romano Molenaar, die de sf-reeks Storm van Don Lawrence overnam na diens overlijden, een illustratie die als winkelomslag wordt gebruikt en als gesigneerde ex libris.

"Trigo is al geruime tijd keizer van het Trigische rijk als er drie nazaten worden geboren, waardoor hij voor een onmenselijk groot dilemma komt te staan. Dit is slechts een van de vele problemen waar de moedige keizer, samen met de geleerde Perik en de jonge piloten Janno, Roffa en Keren weerstand aan moet bieden. Want of het nu krankzinnige geleerden zijn, giftige meteorieten of een telepatische ruimtereiziger, iedere keer moeten ze tot het uiterste gaan om het voortbestaan van het rijk en soms zelfs de hele planeet te garanderen.

In dit album zijn, naast een uitgebreid dossier over het ontstaan van de reeks, ook de verhalen De Zonen van de KeizerDe Fatale WijnDe Verboden StadDe Onzichtbare Veroordeelde en De Formule van Perik opgenomen. Deze uitgave werd gereproduceerd vanaf de originele schilderijen, drukfilms en publicaties uit de jaren 1960-1970."

Nevada 2

Deel 1 van deze vernieuwde samenwerking van de auteurs van Wonderball viel in heel goede aarde en in het Frans verschijnt het slot van de trilogie op 16 juni. Wij lopen nog wat achter en krijgen in juli alvast deel 2 in het Nederlands te lezen.

"Nevada Marquez schakelt tussen twee werelden: die van de herinneringen aan de verovering van het Wilde Westen en die van het meedogenlozere Hollywood en de opkomende filmindustrie. Als verantwoordelijke voor het welvaren van de filmstudio’s. Nevada heeft verschillende opdrachten lopen, maar die laat hij allemaal schieten wanneer hij verstrikt raakt in het web van een opiumsmokkelaar in Chinatown."

Steen der Chaos 2

Deel 2 van de fantasytrilogie uit het Franstalige fonds van Drakoo, opgericht door Christophe Arleston.

"Het is oorlog in de door Barbaren overvallen provincie Enoch. Aan het hoofd van de clan die het keizerrijk trotseert, zet de legendarische Anrogh zijn bloedige zoektocht naar absolute macht voort. Niets gaat hem te ver om de man te vinden die de Steen der Chaos activeerde, het voorouderlijke artefact waar hij al jaren op aast. Die man is Araes, een hardleerse en dwarse dienstplichtige die met de dag sterker wordt. In de hel van het instortende keizerrijk, lijkt hij het enige sprankje hoop voor de belegerden. Maar de Barbaren hebben een manier gevonden om hem te treffen: Enarya, een begaafde jonge tovenares, die deze zelfmoordmissie op zich heeft genomen..."

Ythaq 17

Met dit album nemen we (voorlopig?) afscheid van de succesvolle sf-reeks Ythaqvan Adrien Floch en Christophe Arleston. Het auteursduo is enkele jaren geleden met de fantasyreeks Sangre gestart die nu voorrang krijgt. Daarvan zijn intussen twee albums verschenen.

"Terwijl de woeste Surkun'hr de Melkweg verovert is Graniet de laatste hoop van de Federatie. In de mysterieuze Grot van gezichten kan ze haar kracht terugkrijgen en de aanstraande aanval het hoofd bieden. Geleid door een mysterieuze vreemdeling met meerdere identiteiten, daalt ze af in de tunnels van de grot, terwijl Narvarth en Danaëlle de grootste moeite hebben om haar te bereiken."

Trollen van Troy 25

Van de onverslijtbare Trollen van Troy is dit het vijfentwintigste album. Nog eentje meer en dat zijn even veel albums als de opeenvolgende cyclussen van Lanfeust, de hoofdreeks waarvan Trollen van Troy een spin-off is. Eind dit jaar komt Lanfeust alvast in het Frans terug in een one-shot.

"De eerbiedwaardige Rysta Fukkatoe is het slachtoffer van een complot geworden en dronk een drankje dat hem smoorverliefd maakt op Pwietepiet en vice versa. Hij neemt zijn harige schoonheid mee naar Eckmül maar Tetram is vastbesloten om het hart van zijn grote liefde terug te winnen."

De Wouden van Opaal 12

Derde deel van de tweede cyclus, met nieuwe hoofdfiguren, en het tweede album van Stefano Martino (De Meester-inquisiteursOrakelDe Orde van de DrakenriddersOrks & Goblins) nadat hij Cédric Fernandez als tekenaar opvolgde. De eerste cyclus werd getekend door Patrice Pellet. Uit die cyclus wordt deel 5 deze zomer herdrukt in softcover.

"Luksand, Darko's erfgenaam, bezoekt in het geheim de Academie van het Licht om magie te studeren. Tegelijkertijd zijn Altaï en Rodombre op zoek naar een geleerde die de stokken kan ontcijferen die het waargebeurde verhaal van Darko vertellen. En hen kan leiden naar een bijzondere schat."

Ekhö - De Spiegelwereld 10

"Voor een nieuwe show op Broadway gaan Fourmille, Yuri en Sigisbert naar Peking om circusartiesten te rekruteren. Maar de meest gegadigden komen uit een Shaolin-klooster en die moeten de reis naar de poorten van Tibet maken. Dan wordt Fourmille bezeten door een  geest die geobsedeerd is om een Go-spel af te maken dat 300 jaar eerder in Beijing is begonnen."

Van tekenaar Alessandro Barbucci verschijnt in augustus deel 2 van De Zusjes Duizendblad.

Elsje 11

"De rebelse Elsje is scherp en stekelig, maar ook schattig en aaibaar. In dit album merkt ze dat de natuur wat in de war is, maakt ze korte uitstapjes naar de Bataafse Republiek en de Oertijd, beleeft avonturen in het Amazone regenwoud, heeft een viraal vakantiebaantje op Texel en is gebarentolk voor de minister-president..."

Douwe Dabbert 22

Voorlaatste deel van de reeks, opnieuw ingekeurd en geletterd waar nodig. In dit verhaal wordt teruggegrepen naar deel 2 in de reeks, Het Verborgen Dierenrijk, een van de meest geliefde Douwe Dabbert-verhalen.

"Het verborgen dierenrijk, waar sprekende dieren leven alsof het mensen zijn... Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Douwe Dabbert er was. Tot zijn grote verbazing ontmoet hij op een avond de beer Thorm, een oude bekende die gevangen wordt gehouden en als kermisattractie wordt uitgebuit. Douwe bevrijdt zijn oude vriend en belooft hem terug te brengen. Dat gaat helaas niet zonder slag of stoot...

Quaco

Dit didactisch opgevatte album van Eric Heuvel (January JonesDe OntdekkingDe Zoektocht,...) verscheen eerder in hardcover. De softcovereditie verschijnt ter gelegenheid van de grote slavernijtentoonstelling in het Rijksmuseum van Amsterdam.

"Quaco is acht of negen jaar als hij rond 1770 wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Terwijl zijn broer achterblijft in het fort aan de westkust van Afrika, wordt Quaco verkocht aan de kapitein van een slavenschip. Ziet Quaco zijn broer ooit nog terug? Met het meisje Afua weet hij de ontberingen aan boord te doorstaan. Ze komen in Paramaribo terecht op het erf van de rijke planter en bestuurder Walter Kennedy. Daar ontfermt de oude slavin Olijf zich over hen, Quaco wordt Kennedy’s futuboi ofwel lijfknecht. Dan leent Kennedy Quaco uit aan legerkapitein John Gabriel Stedman, die ten strijde trekt tegen de marrons(gevluchte slaven). Quaco moet mee. Onderweg wordt hij geconfronteerd met het harde leven op de plantages. De militaire missies brengen Quaco in gewetensnood. Bovendien dreigt hij Afua te verliezen.

Quaco heeft werkelijk geleefd. Hij was een van de miljoenen Afrikanen die slachtoffer werden van de Trans-Atlantische slavenhandel. Zijn levensverhaal is gebaseerd op historische bronnen."

Suus & Sas 20

Twintigste deel in de gagreeks and counting, want Suus & Sas is een populaire reeks bij meisjes die het meidenblad Tina lezen. In dit album beleeft de tweeling weer de gekste avonturen en wordt er vooruit gekeken in de toekomst.