Terug naar overzicht

Romanverstripping Het Valkenjong door Steven Dupré en Maxe L'Hermenier

1 mei 2021 Vooruitblik

Het stripblad Eppo startte afgelopen week met de voorpublicatie van Het Valkenjong, een compleet verhaal van 46 strippagina's door Steven Dupré en Maxe L'Hermenier. Het gaat om een verstripping naar de roman van de Franse schrijver Jean-Côme Noguès. Het Franse album verscheen in februari bij Jungle, de vertaling zal bij Uitgeverij L uitkomen, maar dat gebeurt pas medio 2022.

Het Valkenjong speelt zich af in de middeleeuwen. Martin is een twaalfjarige jongen, net zoals zijn ouders een lijfeigene in een Frans dorpje, te midden de bossen gelegen bij een kasteel en een rivier. Hoog in een dennenboom vond hij een nest met valkenjongen waarvan hij er eentje in het geheim temt. Dat is een gevaarlijke onderneming, want hij kan hiervoor in de gevangenis belanden. Valken zijn namelijk voor de jacht door de adel voorbehouden. Martin weigert zich bij dat verbod neer te leggen en spendeert vaak tijd met zijn gevleugelde vriend. Intussen houdt een meedogenloze valkenier uit het kasteel de valk in de gaten. Hij wil er de wreedste valk in zijn valkerij van maken.

Pure natuur en liefde voor dieren, die combinatie is gesneden koek voor een tekenaar als Steven Dupré, bekend van onder meer Kaamelott, Sarah & Robin, Wolf, De Roofdierenclub en hommagealbums van Jommeke (Jomme: Het Paradijseiland) en Suske en Wiske. Bovendien met een aangrijpend verhaal en een slot om een traan bij weg te pinken, we waarschuwen je maar. Maxe L'Hermenier bewerkte eerder al de bekende sprookjes Belle en het Beest (als tweeluik verschenen bij Dark Dragon Books) en Sneeuwwitje (als het one-shot Snow White bij Dark Dragon Books), beide als een volwassen fantasyvertelling voor tekenaar Looky. Voor diezelfde tekenaar bewerkt hij ook de roman Les Misérables van Victor Hugo waarvan deel 1 al door Daedalus is vertaald.

Van Uitgeverij L mochten we de presentatie met interview door Kurt Morissens en de eerste vier pagina's uit Eppo met je delen. Klik maar op onderstaande beeldengalerij om dat alles te kunnen lezen.

Terug naar overzicht