Nog een Rubine in 2023

28 september 2023 Vooruitblikken

Behalve een in de jaren 1990 gesitueerd prequelalbum door Nicolas Van De Walle en Mythic over Rubine voordat ze een flik in Chicago werd, komt er dit jaar in het Frans nóg een album uit van Rubine. Dat is het deel 15 in de stripreeks die sinds deel 14 — en na tien jaar afwezigheid — door het Waalse Éditions du Tiroir wordt uitgegeven. De vertaling van deel 14 verscheen bij INdruk, maar het is momenteel stil bij de uitgeverij.

Net zoals voor de vorige albums is Bruno Di Sano de hoofdtekenaar van het album met de titel Midway. François Walthéry staat genoteerd als co-tekenaar en Mythic als scenarist. Hun verhaal: "John Westwood, een voormalige gangster uit Chicago, verlaat de gevangenis Camp Carson in Colorado. De wijzer geworden man is weer vrij. Zijn rivaal Charley Younger, die Westwoods imperium in handen heeft, stuurt een team moordenaars om het hoofdstuk voor eens en altijd af te sluiten. Maar een eigenaardige taxichauffeur op weg uit de gevangenis dwarsboomt het dodelijke scenario door John op te pikken en te laten verdwijnen. De zaken escaleren tot het punt waarop Rubine en Shirley de leiding over de zaak krijgen. Rubine keert terug van vakantie naar het politiebureau waar Kavanach, de nieuwe baas, op haar wacht. Ze is van alle markten thuis en is niet van plan om de vrouwen op haar afdeling ook maar de minste speciale behandeling te geven. Maar Rubine moet een oceaan oversteken en naar Italië reizen om de mysteries van Midway te ontrafelen."

Van het voorlopig dus enkel in het Frans aangekondigde album (15 euro) komt ook een Franstalige gelimiteerde versie uit met een andere cover, zie tweede afbeelding (25 euro). Beide versies zijn nieuw op 20 oktober 2023. Het prequelalbum verschijnt in december.

Lees ook: Terug naar de nineties voor Rubine