Golden West, nieuwe western van Christian Rossi

27 september 2023 Vooruitblikken

Christian Rossi (Jim Cutlass, Deadline, Tiresias, Hera's Glorie, W.E.S.T.) is nog vrij actief als tekenaar en scenarist. Om de zoveel tijd verschijnt een nieuw album van zijn hand. Op 11 oktober komt alvast in het Frans een gloednieuwe western uit die hij heeft getekend en geschreven. Er is nog geen vertaling van aangekondigd van het one-shot Golden West dat bij Casterman zal verschijnen. Het album telt maar liefst 168 pagina's.

Zijn verhaal: "Verstoten door zijn volk om een vloek af te wenden, moet de Apache-nieuwkomer Woan leren overleven. Nadat hij de beproevingen van de natuurelementen en menselijke passies alleen heeft doorstaan aan de noordwestelijke grens van Mexico, kruist de jongeman het pad van een krijger wiens wapenfeiten en spiritualiteit hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de Verenigde Staten en de gouden legende van het Westen: Geronimo! Christian Rossi's meest persoonlijke en geïnspireerde werk brengt de laatste stand van een beschaving in gevaar tot leven."

Samen met Golden West publiceert Casterman ook een Franstalige integrale van Jim Cutlass die hij van tekenaar Jean Giraud overnam. Giraud en Charlier maakten samen het eerste album dat in 1979 voor het eerst verscheen. Vanaf 1991 was Rossi de tekenaar op scenario van eerst nog Charlier en Giraud en na Charliers overlijden schreef Giraud de verhalen. De reeks liep tot 1999 en beslaat zeven delen. De integrale telt 448 pagina's en zal 59 euro kosten.

Jim Cutlass is een voormalige Noordelijke officier en erft na de Amerikaanse Burgeroorlog een katoenplantage. Hij is tegen slavernij en komt daardoor in conflict met de Ku Klux Klan, extremisten van allerlei pluimage, angstaanjagende voodootovenaars en levende doden!