Terug naar overzicht

Nieuw artbook van Joost Swarte in juni

29 april 2022 Vooruitblik

Scratch Books beschouwt het artbook Biblio + Picto als een zusje van Joost Swartes succesvolle New York Boek met opnieuw heel wat ontwerpen, tekeningen en grafische juweeltjes voor uiteenlopende doeleinden, tot tafelpoten van Suske en Wiske voor een expo toe. Het artbook verschijnt begin juni, wanneer in het Teylers Museum in Haarlem een expo over Swarte zal lopen.

"In het œuvre van Joost Swarte speelt het boek een hoofdrol. Hij heeft er vele vol getekend, vormgegeven en van omslagen voorzien. In deze uitgave ligt het accent op het boek, als object, als levend wezen, en ook als drager van ideeën, die het boek zijn toevertrouwd. Aanvullend zien we pictogrammen en silhouetten, bescheiden, betekenisvolle vignetten. Beeldtaal in essentie, ergens tussen een tekening en het alfabet."

Het boek telt 112 verbluffende pagina's met uiteenlopende kunstjes waarvan je hieronder al een aantal bij elkaar ziet staan. Behalve de gewone hardcovereditie (30 euro) verschijnt ook een luxe-editie (125 euro) met een andere kaft en een genummerde en gesigneerde prent. De oplage hiervan bedraagt 150 exemplaren waarvan 125 voor de handel. De cover van de luxe is de eerste afbeelding hieronder.

Terug naar overzicht