Mogelijke Spider-Man-trilogie door Belgisch regisseursduo

27 mei 2024 Verfilmingen

"Daar kan ik niets over zeggen", reageerde de Belgische regisseur Adil El Arbi onlangs op het gerucht dat hij samen met zijn kompaan Bilall Fallah een nieuwe Spider-Man-film zou mogen regisseren. Meer zelfs, het zou om een heuse trilogie gaan. De voorgaande spinnenmanprent, No Way Home, dateert van 2021 en bracht de drie eerdere en de huidige Spider-Man-vertolkers Tobey Maguire, Andrew Garfield en Tom Holland samen. Deze film reef wereldwijd inmiddels bijna 2 miljard dollar inkomsten binnen. Regisseur Jon Watt maakte van de drie vorige Spider-Man-films grote successen, maar haakte af voor volgende films. Hij is intussen de co-schepper van de tv-reeks Star Wars: Skeleton dat later dit jaar op Disney+ start.

Tom Holland zou weer opnieuw in het spinnenpakje kruipen, maar hoe de toekomst voor de filmreeks eruitziet, is nog voer voor verhitte discussies tussen studio Sony, die de filmrechten bezit, en Marvel Comics. Sony ziet liever een koers richting het Marvel-multiverse met grootschalige avonturen, terwijl Marvel doorheeft dat de klad in die formule zit en wil mikken op kleinere, menselijkere verhalen. Er is haast mee gemoeid, want Marvel en Sony hopen de opnames al in september of oktober te kunnen starten voor een release eind 2025.

Adil en Bilall hebben al ervaring in het Marvel-universum dankzij afleveringen van de tv-reeks Ms. Marvel. Bij het concurrerende Warner Bros. en DC Comics zagen ze hun ei zo na voltooide superheldenfilm Batgirl echter om boekhoudkundige redenen afgevoerd worden.

Het Belgische regisseursduo is weliswaar lang niet de enige naam die wordt genoemd om het volgende Spider-Man-project te helpen inblikken. Ook Justin Lin (Fast & Furious, Star Trek: Beyond), James Wan (Aquaman), Drew Goddard (Cabin in the Woods) en Sam Raimi (van de oorspronkelijke Spider-Man-films) duiken op in lijstjes met genoemde namen. Volgens diverse gespecialiseerde bronnen zouden de Belgen de topfavorieten zijn omdat ze een voetje voor hebben bij Marvel-CEO Kevin Feige, die een fan is van het duo en onder de indruk is van hun werk.