Microbe in juli 2023

25 mei 2023 Vooruitblikken

Na een paar eerdere aankondigingen van te verschijnen strips van Microbe kunnen we deze keer met een grotere zekerheid onderstaande titels presenteren. In de rubriek Te verschijnen vind je ze ook terug, compleet met previewpagina's. Er is dus concreet werk gemaakt van deze vertalingen. Ze zijn te verwachten in juli.

Outlaws 1

Spin-off van de sf-reeks Orbital die na vier delen stopte in vertaling bij Dupuis. Microbe nam Orbital over, gaf alle delen opnieuw uit en heeft inmiddels alle in het Frans verschenen delen vertaald. Mét succes, er volgden herdrukken en een eerste integrale met de eerste vier delen. Outlaws wordt getekend door Éric Chabbert in plaats met net zoveel panache als Serge Pellé die Orbital blijft tekenen. Sylvain Runberg voert nieuwe hoofdpersonages op waarvan er eentje een band heeft met een personage uit Orbital... Ook de spoin-off komt uit in softcover en hardcover.

"Confederaal gebied, jaar 2779. Een ruimteschip nadert de Astroport van Lugmila. Aan boord: een lading illegale immigranten ontsnapt van hun respectievelijke planeten en die gedwongen worden te werken voor het kartel dat hun reis organiseerde, de verschrikkelijke Torenclan. Onder die outlaws bevindt zich een mysterieuze mens, zwijgzaam en koppig: de enige vertegenwoordiger van een ras dat wordt veracht omdat het de laatste is dat zich bij de Confederatie voegde, het meisje wordt gedropt te midden een meedogenloze machtsstrijd. De enige oplossing voor een ambitieuze en onafhankelijke jonge mens die probeert te overleven in de onderwereld van de Confederatie: de bloedige ladder van de buitenaardse maffia beklimmen naar de top van de galactische onderwereld!"

RIP 4

Deel 4 van de zesdelige reeks die hoge ogen gooit bij onze lezers. Elk verschenen album zagen we tot nu toe terug in de top-100 van de afgelopen jaren. In het Frans moet alleen nog het laatste deel verschijnen. Tegelijk geeft Microbe een pakket uit met herdrukken van de delen 1, 2 en 3, want de vraag naar deze steengoede reeks blijft nadat de eerste delen al (nagenoeg) uitverkocht raakten.

In elk album staat een ander lid van de lijkenopruimdienst centraal. Ze hebben elk een verhaal dat minder fraai is dan de (misdaad)plaatsen die ze geacht zijn schoon achter te laten.

"En vier! Welkom bij Albert, de new kid on the block... Geobsedeerd door meisjes, of liever door een meisje, presenteert hij zijn smerige dagelijkse leven als een verliefde psychopaat. Maar hoe ver is hij bereid te gaan om zijn duistere fantasie te bevredigen?"

Wilusa: De Laatste Uren van Troje

Wilsua: De Laatste Uren van Troje is het vierde album in de collectie Vizier van Microbe. In deze collectie verschijnen alleen one-shots in uiteenlopende genres. Na het drama De Aanslag, de fantasy Layla en de waargebeurde Holocaustverhalen De Fotograaf van Mauthausen en Mijn Oorlog biedt het 80 pagina's tellende Wilusa avontuur, politieke intriges aan het hof, geschiedenis en brutaal geweld. De tekeningen zijn van Benjamin Blasco-Martinez, van wie bij Microbe al de bikkelharde western Catamount verschijnt. Het vierde en laatste deel van Catamount moet later dit jaar nog verschijnen. Van scenarist Mikael Coadou is dit zijn stripdebuut. Hij is leraar Frans, Latijn en Grieks en werkte ook een paar historische achtergrondpagina's uit die aan het eind van het verhaal zijn toegevoegd. Het duo werkte zes jaar lang aan dit album. Een volgend project van Coadou is een soort Se7en in het oude Rome...

"1270 voor Christus. Hattusili III, de koning van de Hettieten, regeert met ijzeren hand. ondertussen zoekt Agamemnon op het strand van Troje, na tien jaar oorlogvoeren, nog altijd naar een manier om een bres te slaan in de vestingmuren van de mythische stad. Koning Priamos, die de wanhoop nabij is en Troje koste wat het kost wil verdedigen, roept de hulp in van zijn bondgenoot Hattusili. maar zal deze laatste gehoor geven aan zijn oproep? Of laat hij de Trojanen en de Grieken elkaar afslachten? Zijn beslissing kan de loop van de geschiedenis veranderen..."