Le Lombard in november en december

22 september 2021 Vooruitblikken

Op deze pagina stellen we het eindejaarsprogramma voor van Le Lombard. Alle details vind je terug in Te verschijnen. We beginnen bij een album waarvan nog geen cover beschikbaar is.

Alfa 16

"Zhang Yuan, een Chinese klokkenluider, wil zich bij het westerse kamp aansluiten, maar op één voorwaarde: zijn dochter Meï moet deel uitmaken van de reis. Tosca, Sybil en Alfa worden daarom naar Hong Kong gestuurd om de jonge vrouw terug te halen die verstoppertje op een zeer hoog niveau speelt met de plaatselijke autoriteiten... onder andere. Haar baas had haar niet alles verteld. En in de wereld van de bedrijfsspionage, blijken muizen soms katten te zijn..."

Thorgal 39

De populaire Vikingreeks Thorgal nadert het veertigste deel. Deel 39 is alvast 8 pagina's dikker dan gewoonlijk.

"Weer thuis wacht Thorgal, Jolan en Wolvin een onaangename verrassing. Ze treffen Aaricia en de rest van het dorp betoverd aan. De daders zijn niemand minder dan Kriss van Valnor en Aniël. De jonge rode magiër is gewetenlozer dan ooit en is belust op een nieuwe macht — het andere deel van zijn erfenis, de wapens van de Atlantiërs. Om hun mensen te redden, hebben Thorgal en Jolan geen andere keuze dan terug te keren naar de plaats waar het allemaal begon: het hart van Slives schip."

Lonesome 3

"Een loner maakt jacht op een doorgeslagen predikant." Dat is in het kort de inhoud van de westernreeks Lonesome van Yves Swolfs. Deel 3 is het voorlaatste deel van de vierdelige cyclus. In 2018 luidde het nog dat Swolfs twee tweeluiken voorzag, zonder dat hij kon inschatten of de reeks eventueel verder zou lopen. "Ik word er niet jonger op. Je moet rekening houden met de tijd", voegde hij er nog aan toe. Swolfs is inmiddels 66 jaar, maar hij zit nog vol andere plannen. Die wou hij pas weer beginnen uitwerken wanneer deel 3 van Lonesome voor hem achter de rug lag. Intussen is Durango deel 18 al aangekondigd bij Arboris en Roman Surzhenko (De Werelden van Thorgal) tekent op scenario van Swolfs aan een op stapel staande spin-off van Durango over diens jongere jaren. Er zijn ook nog plannen voor een nieuwe cyclus van De Prins van de Nacht.

Over deel 3: "Het pad van de wraak heeft onze eenzame revolverheld helemaal naar New York geleid. Hij is de man op het spoor die zijn leven en Kansas op z’n kop heeft gezet: Senator Dawson. Hij blijkt niet gemakkelijk te benaderen en de schurken van de grote stad blijken taaier te zijn dan die van de vlakte. Zal onze anonieme held kunnen rekenen op de hulp van Miss Lyle, de mysterieuze onderzoekster die hij tegen het lijf loopt? Slechts één ding is zeker: deze keer zal geen enkel visioen hem kunnen voorbereiden op de onthullingen die hem te wachten staan."

Tango 6

"Tango hoopt dat de enige wapens die hij nu nog zal opgraven, pre-inca pijlen zijn. Maar een telefoontje later, is het weer tijd om de ijzerwinkel boven te halen. Mike is alleen in Iguazú, op de grens tussen drie landen, met een ereschuld om in te lossen. Hij heeft er geen idee van dat hij daardoor in aanraking zal komen met een man die op de grens staat van de vorige levens van zijn kleinzoon. En dat wat hij moet doen om die ereschuld in te lossen wel eens een bloedig slot zou kunnen schrijven aan hun familiegeschiedenis."

Philippe Xavier en Matz gaven eerder te kennen dat het Zuid-Amerikaanse continent zou ingeruild worden voor een compleet andere bestemming. Ze overwogen Nieuw-Zeeland, maar we blijven dus nog even in Zuid-Amerika. En dat is vertrouwd terrein voor tekenaar Xavier, die als jongeling vaak op vakantie ging naar Zuid-Amerika. Hij woonde er zelfs een tijdje, eerst in Argentinië en daarna het Chili van Pinochet.

Uitgeverij Le Lombard geloofde vóór de lancering van de reeks nogal sterk in de reeks en steunde het auteursduo om een reis van drie weken te helpen bekostigen doorheen Bolivië. Ze sliepen in kleine hotelletjes en piepkleine kamers, dikwijls samen in bed. Omdat Matz nogal luid snurkt, kon Xavier vaak niet slapen en gaf hij Matz oorvijgen. Voor de rest schieten ze goed met elkaar op. De inspanningen loonden. In het Frans gingen er al meer dan 100.000 exemplaren voor de eerste vier delen samen over de toonbank. In oktober verschijnt bij Le Lombard ook een eerste Franse integrale van 192 pagina's.