Terug naar overzicht

Le Lombard in november 2022

21 september 2022 Vooruitblikken

Le Lombard publiceert op 2 en 23 november nieuwe strips, maar geen strips in december. Het lijstje vind je hieronder of ook in de rubriek Te verschijnen.

Alfa 17

Voor het nog steeds lopende derde seizoen blijven Alain Quereix en Emmanuel Herzet de honneurs waarnemen als respectievelijk tekenaar en scenarist. Na zijn avontuur in China zien we agent Alfa in het album Liberty Ship terug in Londen.

"Een groep Servische hooligans beraamt een terroristische aanslag in Londen. Onder hen bevinden zich veteranen van een commandogroep die vastbesloten zijn oude rekeningen te vereffenen die in verband staan met de oorlog in Joegoslavië. Om hen te stoppen, heeft geheim agent Alfa geen andere keuze dan bij hen te infiltreren, en zelfs deel te nemen aan een illegaal streetfight-toernooi..."

Clifton 20

Terwijl Turk en Zidrou nieuwe verhalen bedenken van Clifton in de reeks De Nieuwe Avonturen van Clifton met een nieuwe nummering vanaf 1, had Le Lombard een gat geslagen in de vertalingen van de oude reeks. De delen 20 en 21 waren namelijk niet eerder in het Nederlands verschenen. Verleden tijd, want nu verschijnt alvast deel 20 in vertaling met het laatste scenario van Bob de Groot. Voor deel 21 nam tekenaar Michel Rodrigue het van hem over voor een laatste album van zijn hand. Het Franse album dateert van 2006. Intussen Woden alle oude albums opnieuw uitgegeven in zes integrales. De delen 20 en 21 mogen we dus nog verwachten in die laatste integrale.

"Dat er ingereden wordt op de MG van Clifton, dat kan gebeuren. Maar dat de bestuurder Jade, zijn charmante assistente, ontvoert, dat is te veel! Alles wordt ingewikkelder wanneer een dokter beweert alles te kunnen verklaren met een verhaal over tijdreizen. Dan informeert Scotland Yard onze held dat er een spoor van de ontvoerder gevonden is. Er is wel een klein probleem: de man werd geboren in 1861! En wat als die zogenaamde ‘Dokter Watson’ niet zo gek is als hij lijkt? De antwoorden liggen op Clifton te wachten in 1912!"

Kinderen in het Verzet 8

"Een nieuwe gevaarlijke missie! De kinderen in het verzet zijn ondertussen herhaaldelijk aan de dood ontsnapt. Ze zijn bereid te sterven voor hun ideeën. En nu zullen ze opnieuw hun leven moeten riskeren. Deze keer voor de vrije informatiestroom. Of liever de stroom van vrije informatie! In de zomer van 1943 heeft De Lynx als nieuwe missie het afleveren van een voorraad papier die gebruikt zal worden voor het drukken van de kranten van het verzet... 250 kilometer van huis. Om dit te doen, moeten ze een heel netwerk opzetten. Daarvoor moeten ze het grootste risico van allemaal nemen: vertrouwen hebben..."

Nottingham 3

"Ergens diep in het Sherwood Forest is het gestolen goud van prins Jan het gespreksonderwerp van afgunstige tongen. De vorstelijke macht wil het hoofd van de onbekende met ‘de capuchon’ zien hangen en heeft daarvoor een geduchte bode aangesteld. Hoever moet de sheriff van Nottingham gaan om zijn handlangers te beschermen tegen de gevolgen van een verhaal dat hij zelf verzonnen heeft...?"

Rik Ringers: De Beginjaren 5

Vijfde integrale met de reguliere delen 15 tot 18 met een achtergronddossiertje. Het gaat om de verhalen Het Monster van Zwartlo, Requiem voor een Idool, Grafschrift voor Rik Ringers en Onderzoek in het Verleden.

Ringo integraal

Ray Ringo is een agent voor het postkoetsbedrijf Wells Fargo die instaat voor de beveiliging van geldtransporten. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog was hij een luitenant bij de Noordelijken om daarna zijn job te hernemen.

Behalve drie losse albums verschenen alle westernverhalen ook in twee integrales in de collectie Alles van Vance. In Kuifje verschenen drie verhalen (1965-1966) en zes hoofdstukken in opeenvolgende nummers van Kuifje Pocket (1977) die samen het verhaal Drie Schurken in de Sneeuw vormen. Al deze verhalen worden nu gebundeld in een dikke integrale van 184 pagina's met een dossier. Het was de tweede grotere reeks van William Vance na de maritieme reeks Howard Flynn en voordat hij Bruno Brazil zou tekenen. 

Thorgal 40

Slot van het tweeluik over de Atlantische dreiging.

"Terug op het schip van zijn afkomst, moet Thorgal het opnemen tegen Neokora, een kunstmatige intelligentie die vastbesloten is om de Atlantische heerschappij te herstellen..."

Terug naar overzicht