Laatste Vesper

13 juni 2024 Vooruitblikken

Jérémy Petiqueux stopte de voorbije jaren al z'n energie in de door zichzelf geschreven en getekende fantasyreeks Vesper en een verwante game, maar het liet veel striplezers steenkoud. De geflopte reeks eindigt in augustus alvast in het Frans na vier delen bij Dargaud.

Over Vesper deel 4: "Gevangen in Rosencrowe, de hoofdstad van het koninkrijk Sylvæstris, wordt Vesper bevrijd dankzij een mysterieuze hoogwaardigheidsbekleder... Niemand minder dan Crimson zelf! Ondanks Vespers twijfels is het Crimson, terug tot leven in een nieuw lichaam, maar bestaande uit zijn ether: zijn geheugen, zijn geest en zijn ziel. Geconfronteerd met de terugkeer van Crimson, die zowel een wonder als een slecht voorteken is, onthult orakel Joachim aan iedereen de oorsprong van de etherkroon, een goddelijke kracht die Crimson heeft geërfd. Terwijl Crimson zijn naam Lamont en zijn rechtmatige rang als kroonprins opeist, wordt Vesper herenigd met Zarak, Sulcia Nocturna, Vanea en Eko, haar trouwe metgezellen, met wie ze eindelijk in vrede kan leven... Schijnbare vrede, want de schaduw van de Archimerist hangt nog steeds boven Etheria. Terwijl de wereld zich voorbereidt op een laatste confrontatie, wacht de Archimerist op het noodlottige uur waarop al zijn pionnen op hun plaats staan om zijn apocalyps te ontketenen."

Jérémy's volgende album is de start van een nieuwe cyclus van Murena. Hij was de inkleurder van de delen 5 tot 8 die getekend waren door zijn leermeester Philippe Delaby. Theo Caneschi werd van de reeks gehaald door een te traag tempo. Deze cyclus is al geschreven door Jean Dufaux en zal zes delen tellen, de delen 13 tot 18. In die cyclus gaan de auteurs met hun vertelling door tot de dood van keizer Nero. 

Lees ook: Volgende cyclus van Murena door Jérémy Petiqueux