Janry en Gihef maken een Robbedoes

1 juni 2024 Vooruitblikken

In verschillende nieuwsberichten (onlangs nog hier) lieten we je weten dat Janry is vastgelegd voor een volgend album van Robbedoes en Kwabbernoot. Volgens een eerdere bron zou dat voor de hoofdreeks zijn, want het team Olivier Schwartz, Benjamin Abitan en Sophie Guerrive kreeg geen contract van onbepaalde duur. Bovendien drukte Janry zijn wens uit om niet in een nevencollectie gepubliceerd te worden. Volgens een recentere bron, hoewel slechts als gissing gesteld, zou het voor de nieuwe klassiekreeks zijn.

Lees ook: Fabrice Tarrin en Lewis Trondheim (en ook Janry?) vervoegen Klassiek-reeks Robbedoes en Kwabbernoot

In een nieuw interview laat Janry weten dat hij eerst nog deel 20 van De Kleine Robbe afwerkt voordat hij zich op de nieuwe Robbedoes stort. Het verhaal is trouwens geschreven door Gihef, de verdienstelijke scenarist van onder meer High Security, Complot, Meerminen & Vikingen, Inkt en Bloed, SlangengebroedVenus H. en Meneer Vadim. Janry en Gihef werken al samen aan de niet-vertaalde gagreeks Grott & Brott die ze samen schrijven voor Morgann Tanco. Voor welke reeks hun Robbedoes-album is bedoeld, geeft Janry nog niet mee. Het is aan uitgeverij Dupuis om zoiets mee te delen.

Dan Verlinden is vele jaren de assistent geweest van Janry voor Robbedoes en Kwabbernoot en De Kleine Robbe. Die rol bekleedt hij volgens welingelichte bron niet langer. Hij vaart nu zijn eigen koers. Dan is intussen klaar met het allerlaatste Soda-verhaal van Tome, dat door de scenaristen Zidrou en Falzar is voltooid. Het album staat in het Frans in oktober gepland. Momenteel wacht hij op het vervolg van het scenario voor een naar eigen zeggen "mooi avontuur voor jongeren. Ik heb er al 80 pagina' van getekend." Dat betref het album Le Maître des Singes op scenario van Joël Hemberg dat voor uitgeverij Kennes is bedoeld. 

Lees ook: Dan Verlindens laatste Soda in 2024 met de hulp van Zidrou en Falzar

Lees ook: Groen licht voor Soda 14

Bron: Branchesculture.com