Idefix gaat verder

4 augustus 2022 Vooruitblikken

Op 20 oktober 2022 staat het tweede album van Idefix en de Onverzettelijken in het Nederlands te verwachten, terwijl in het Frans dan al een derde album zal verschenen zijn. De vertaling van deel 3 wordt in maart 2023 verwacht. In deze stripreeks met korte verhalen speelt Idefix de hoofdrol. De verhalen spelen zich af in het door de Romeinen bezette Lutetia (Parijs) voordat hij Obelix leerde kennen.

Voor dat derde album geeft Jean Bastide (Bollie & Billie) zijn plaats door aan David Etien (De Vier van Baker Street, Rommelgem, Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht). Philippe Fenech (BFF's) blijft aan boord als een van de andere tekenaars van de korte verhalen die worden geschreven door Marine Lachenaud en Oliver Serrano. In een van de nieuwe verhalen komen Heroïx (het stamhoofd van het dorpje van Asterix) en zijn echtgenote voor.

Idefix en de Onverzettelijken vloeide voort uit een 3D-animatiereeks die in Frankrijk al 12 miljoen keer werd bekeken. In de herfst van 2023 komt een tweede seizoen op tv. De animatiereeks is ook verkocht aan ons taalgebied.

De Franstalige albums verschijnen op een kleiner formaat, tellen 72 pagina's en bevatten drie stroken per pagina. Voor het eerste Nederlandstalige album koos de uitgeverij voor hetzelfde formaat als de gewone Asterix-albums en door telkens vier stroken per pagina te schikken, kon een album van 48 pagina's samengesteld worden. Dezelfde inhoud op een standaard formaat.

Hieronder vind je een Franstalig voorsmaakje van deel 3.