Het monster van Philippe Delzenne in Jommeke 313

19 januari 2023 Vooruitblikken

Op 1 februari verschijnt het nieuwste album van Jommeke, deel 313 met de titel Monster in Zonnedorp. Standaard Uitgeverij bezorgde ons onderstaande ontwerpschetsen van tekenaar Philippe Delzenne voor het bewuste monster, een zogenoemde zandbeer.

Delzenne zat trouwens even zonder inspiratie en riep de hulp in van vriend en collega Marc Legendre om een idee te vinden voor dit nieuwe verhaal. Dat idee raakte goedgekeurd en Legendre kon het vervolgens uitschrijven. Daarmee is hij geen nieuwe vaste scenarist van de jeugdreeks geworden, benadrukt de scenarist, hoewel de vriendendienst nog wel voor volgende albums kan gelden.

En zo luidt de korte inhoud van het verhaal: "Er is een monster in Zonnedorp! Heel het dorp spreekt erover. Van heinde en verre komen mensen naar de dierentuin om een glimp op te vangen van het wezen. Jommeke en zijn vrienden zijn razend nieuwsgierig, maar door de massa kijklustigen geraken ze niet eens tot in de buurt van de kooi. Er zit maar één ding op: ze laten zich opsluiten in de zoo om na sluitingsuur ongestoord het mysterie van het monster te ontrafelen."