Herdruk De Verboden Haven in juni 2023 in softcover

12 maart 2023 Vooruitblikken

"Als je dit boek even straf vindt als wij, mogen we je dan vragen om wat tamtam te maken over het boek op sociale media? Enerzijds vinden we het geweldig dat een kleinere uitgeverij het financiële lef en de durf heeft om ons kennis te laten maken met dit pareltje. Anderzijds is het boek al die mond-tot-mondreclame ook meer dan waard", riep medewerker Wouter Porteman in juni vorig jaar in zijn bespreking op om De Verboden Haven van Stefano Turconi en Teresa Radice te helpen promoten. Of dit aantoonbare resultaten had op de verkoop van het album, weten we niet. In ieder geval raakte het album na enige tijd helemaal uitverkocht. Het raakte effectief ook een snaar bij deelnemende lezers aan onze jaarlijks topwedstrijd, want De Verboden Haven eindigde op niet minder dan nummer 3 in de top-100 van 2022.

Met zoiets kan een uitgeverij werken. In juni verschijnt van dezelfde auteurs niet alleen De Dames van de Pillar to Post bij Uitgeverij HUM!. Tegelijk publiceert het ook een herdruk van De Verboden Haven, ditmaal in softcover en met een andere coverillustratie, voor al wie de hardcoveruitvoering had gemist of het te duur vond. De verkoopprijs voor de softcoverherdruk van het 302 pagina's dikke album wordt 24,95 euro.

Over De Verboden Haven: "Abel is een jonge schipbreukeling. De zee heeft zijn geheugen verzwolgen en creeërde daarmee een groot mysterie over zijn verleden en wat hem is overkomen. Hij krijgt onderdak bij de drie dochters van de kapitein van de zeeman die hem vond op een strand in Siam. De Verboden Haven is een machtig verhaal over de woeste zee, liefde zo puur dat het pijn doet, verraad, rijkdom en verlangen. En dat alles gevangen in de zwierige potloodkunst van Turconi, in een vuistdikke grafische roman van 300 pagina’s die echt uit moet als je er eenmaal aan begonnen bent."

Over De Dames van Pillar to Post: Het auteursduo Turconi en Radice pikte enkele nevenpersonages uit De Verboden Haven om over elk van hen nieuwe complete verhalen te vertellen waarin ze de hoofdrol spelen, in kleur bovendien. In Italië verschenen al twee albums van elk 128 pagina's met telkens twee verhalen. Uitgeverij HUM! geeft deze uit in vier losse albums. Aan een derde album met opnieuw twee verhalen wordt in Italië al gewerkt. De Dames van de Pillar To Post is een eerste album in vertaling.

Hieronder kan je de eerste pagina's van De Verboden Haven lezen.