Terug naar overzicht

Gebundelde Marc Sleen en Steven Dupré bij Bonte

18 juni 2021 Vooruitblik

Het kan ineens snel gaan bij uitgeverij Bonte. We kregen gisteren de aankondigingen van twee bijzondere albums die begin juli zullen verschijnen. Het gaat om gebundelde uitgaven met oud werk van Marc Sleen en Steven Dupré in zwart-wit. Een voorstelling.

Marc Sleen in Ons Zondagsblad 2

In deze vierdelige reeks bundelt Bonte alle illustraties, cartoons en gags die Marc Sleen in de jaren 1950 en 1960 voor Ons Zondagsblad tekende. Pollopof en Octaaf Keunink zijn twee creaties voor Ons ZondagsbladPollopof (1946-1952) vonden we vooral in deel 1 van deze reeks terug, in dit tweede deel kunnen we Octaaf Keunink (1952-1965) in veelvoud lezen. Voor het eerst zal deze gagreeks in een uniforme reeks verschijnen, gebaseerd op de oorspronkelijke publicaties.

Klik hier voor de albumvoorstelling met previews.

Wolf integraal 1

Bonte geeft ook Steven Duprés debuutreeks Wolf opnieuw uit als een integrale reeks in zwart-wit. De twintig albums zullen op gewoon albumformaat gebundeld worden, dus niet als een kleine uitvoering zoals bij achtereenvolgens Bee Dee (deel 1-17) en Saga Uitgaven (deel 18-20) het geval was. Stevens originelen worden hiervoor opnieuw ingescand en waar die ontbreken, bieden de oorspronkelijke krantenpublicaties soelaas. Er zullen vier integralen zonder extra's verschijnen met vijf verhalen per integrale. Deel 1 telt alvast 244 pagina's. Daarna plant Bonte een vijfde uitgave, eveneens in zwart-wit, waarin heel wat extra's verzameld worden: schetsen, scans van complete verhalen in potlood, reproducties van de covers die Steven Dupré voor de vorige albumuitvoeringen tekende en een dossier met verschillende artikelen.

Klik hier voor de albumvoorstelling met previews.

Terug naar overzicht