Eind maart 2023 bij Silvester

11 maart 2023 Vooruitblikken

In Te verschijnen zijn extra te verwachten albums bij Silvester toegevoegd. Eind maart zijn onderstaande titels gepland. We nemen ook eerder aangekondigde albums mee in dit overzichtje.

Wraak in de Hel 1

Wraak in de Hel is een tweeluik van Tiburce Oger en Philippe Pelaez. Het Franse deel 2 verschijnt in maart 2023. Tiburce Oger kennen we al langer van westernverhalen als Het Pad van de Schimmen, Buffalo Runner, Ghost Kid en Go West Young Man, evenals van fantasyreeksen als Gorn, De Herberg aan het Eind van de Wereld, Vrouwe Bussums en De Smaragdridders en het aangrijpende one-shot Mijn Oorlog. Philippe Pelaez zien we de laatste jaren almaar meer opduiken. Hij schreef onder meer De Bultenaar van Montfaucon, Oliver & Peter, Oorlogswijn, Parallel en Een Stukje Spinazietaart.

"Parijs, 1903. Machthebbers en notabelen worden een voor een uitgeschakeld door een obscure vreemdeling wiens gezicht bedekt is met een rode sjaal. De vreemdeling laat bij elke moord zijn visitekaartje achter: een Louis d'Or, een gouden muntstuk met de beeltenis van de Franse koning. Samen met de formidabele dievenbende van de Apaches zaait hij terreur in Parijs tegen de achtergrond van de revolutionaire idealen van de opstandige Commune en de ontgoocheling van het modernisme."

De Rivieren van het Verleden 2

Slot van het tweeluik door Yannick Corboz en Stephen Desberg, ook verkrijgbaar als een tot slechts 100 exemplaren gelimiteerde luxe met andere coverillustratie, linnen rug, gesigneerde ex libris en een schetsdossier van 16 extra pagina's. Vooruitbestellen is aangewezen.

"De jonge Linn steelt een Egyptisch medaillon van onschatbare waarde van de gewelddadige Argonovitch. Op het medaillon wordt de mysterieuze (en tot dusver onbekende) godheid Aton vernoemd. Terwijl Linn aan de woede van Argonovitch probeert te ontkomen belandt ze plots in het middeleeuwse Parijs. Maar er klopt iets niet. Hoewel de tijd en plaats juist zijn lijkt er zich een alternatieve geschiedenis af te spelen..."

De Technovaders integraal 2

Tweede en meteen ook laatste deel van de knallende sf-reeks die een spin-off is van De Incal, het grensverleggende sf-epos van Mœbius en Alejandro Jodorowsky. Van tekenaar Zoran Janjetov maakt Silvester al enkele jaren grote sier met de sf-reeks Centaurus en opvolger Europa. Fred Beltran werkte ook mee als tekenaar. De Technovaders verscheen voorheen bij Arboris. Deze eerste integrale bundelt de eerste vier delen van de achtdelige reeks. Enkel bij de luxe zit een 16 pagina's tellend schets- en artdossier, terwijl deze collectors edition is uitgevoerd met linnen rug, een andere covertekening en een door Janjetov gesigneerde ex libris. Oplage: 100 exemplaren.

"Dit zijn de lotgevallen van een jongen die graag Technovader wil worden om het melkwegstelsel te bevrijden van zijn technologische juk. Albino is een eerlijke, wat ­naïeve ­jongen die cybergames ­ontwerpt met het doel zijn medemensen aan het dromen te zetten. ­Geconfronteerd met de duistere kanten van de menselijke ziel, zal hij zijn idealen moeten opgeven om zich een weg te banen door de geheime krochten van de macht..."

ST EX: Een Prins in zijn Citadel

Liefhebbers van het werk van Romain Hugault (Angel Wings) hebben de keuze uit drie verschillende uitvoeringen van dit speciale album: de gewone hardcover (39,95 euro), een limited edition (75 exemplaren, 79,95 euro) met andere cover, linnen rug en een gesigneerde ex libris en een deluxe edition (slechts 35 exemplaren, 149,95 euro) met andere cover, linnen rug, metalen wandplaat en gesigneerde ex libris. Alle drie uitvoeringen tellen maar liefst 176 pagina's.

ST EX is echter geen stripverhaal, maar een met paginagrote illustraties verluchtigd boek over de beroemde Franse luchtvaartpionier en schrijver Antoine de Saint-Exupéry, bijgenaamd Saint Ex.

"Met bijna 200 miljoen verkochte exemplaren behoort De Kleine Prins sinds het bestaan van de schrijfkunst tot de meest gelezen boeken van de wereld... De auteur, Antoine de Saint-Exupéry was een tegenstrijdige persoonlijkheid. Iedereen kent zijn naam, en weet dat hij een van de piloten was die geschiedenis hebben geschreven met Aéropostale, en tijdens de oorlog is omgekomen... Bovenal heeft die karakteristieke kerel een bijzonder veelbewogen bestaan van vierenveertig jaar geleid en tijdens zijn korte leven zag hij kans om tien romans te schrijven, die tekenend zijn voor de twintigste eeuw. Het komt allemaal voorbij in dit boek, geschreven door journalist-piloot Bernard Chabbert, de zoon van een andere vliegenier van Aéropostale, die bevriend was met Saint Ex. De schitterende illustraties zijn gemaakt door een uitzonderlijke illustrator-piloot: Romain Hugault (Angel Wings)."