Eerste beelden jaarlijkse Blake en Mortimer

30 maart 2024 Vooruitblikken

Recent werd dit ene fragmentje uit het volgende album van Blake en Mortimer gedeeld. Het is opnieuw een samenwerking tussen André Juilliard (normaal gezien zijn laatste album in de reeks) en Yves Sente. Olrik duikt erin op, maar blijkbaar ook onder door een soort Stalen Mol of een Terranef uit Suske en Wiske te gebruiken. Het verhaal speelt zich af in het Britse Cornwall en staat eind dit jaar gepland. Uit oudere informatie van 2018 (!) zouden ook elementen als Stonehenge, Tintagel en koning Arthur erin (kunnen) voorkomen.

Volgende albums

We herhalen ook nog eens de albums die in de hiernavolgende jaren op het programma staan, onder voorbehoud, want er wordt weleens verschoven.

Het eerste soloalbum van Peter van Dongen en Yves Sente is nu bijvoorbeeld voor 2025 gepland. Dat zou dan deel 32 worden. De Franse titel luidt Les Revenants du Doggerland. Na drie albums in samenwerking met Peters landgenoot Teun Berserik tekenen beide heren nu elk afzonderlijk verhalen voor de reeks. Volgens de welingelichte bron Centaurclub.com wordt het een vervolg op Edgar P. Jacobs' Het Raadsel van Atlantis en zien we Blake en Mortimer terug in hun pakjes die ze droegen op dat vergane continent. Het Doggerland in de titel verwijst naar de naam voor het "Atlantis van de Noordzee", oftewel het gebied dat in de prehistorie nog door Neanderthalers, mammoeten en reuzenherten bewoond vasteland was tussen wat nu het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en Denemarken was.

Er komt ook een nieuwe samenwerking tussen tekenaar Antoine Aubin en de scenaristen Jean-Luc Fromental en José-Luis Bocquet na hun Acht Uur in Berlijn.

En dan is er ook nog het eerder aangekondigde buitenreeksalbum van Laurent Durieux en James Huth. Lees er hier meer over.