Buitenreeksalbum Blake en Mortimer door Laurent Durieux en James Huth

16 oktober 2023 Vooruitblikken

De Belgische tekenaar Laurent Durieux kent heel wat beroemde fans én kopers, onder wie George Lucas en Steven Spielberg, van de films waarvoor hij alternatieve affiches tekent en die in beperkte oplages verkoopt. Hij was ook de inkleurder van het Blake en Mortimer-avontuur De Laatste Farao, getekend door zijn maatje François Schuiten. Momenteel werkt hij zelf aan een Blake en Mortimer-album en zijn de rollen omgedraaid, want hiervoor geeft Schuiten Durieux en helpende hand. Het zal verschijnen in dezelfde reeks als de geïllustreerde leesverhalen Het Gedroomde Avontuur (door André Juillard en Didier Convard) en De Bruid van Dr Septimus (door Jean Harambat en François Rivière).

James Huth is de schrijver van Durieux's Blake en Mortimer. Huth is een in Engeland geboren Fransman die diverse films heeft geschreven en geregisseerd. Het komische Brice de Nice, met Jean Dujardin, is daarvan de lucratiefste. Zijn Lucky Luke-film uit 2009 schreef en regisseerde hij ook met Dujardin in de hoofdrol.

Het duo werkte een Blake en Mortimer uit dat zich in de toekomst afspeelt. Het wordt als een neo-futuristisch avontuur omschreven, eigenlijk een beetje zoals De Duistere Steden van Schuiten en Benoît Peeters. Professor Mortimers Zwaardvis speelt een belangrijke rol.

Wanneer dit atypische album zal verschijnen, is nog niet meegedeeld.

© foto's: Laurent Durieux en Nicolas Tellop