Hommageboek Eric Schreurs

15 oktober 2023 Vooruitblikken

Tjeemig de peemig! De Nederlandse uitgeverij Reboot Comics heeft het plan opgevat om een hommageboek van meer dan 100 pagina's uit te brengen ter ere van Eric Schreurs. Van het werk van de in 2020 overleden tekenaar van onder meer Joop Klepzeiker en Dick van Bil werd meer dan een miljoen albums verkocht, terwijl hij een groot bereik kende dankzij publicaties in Veronica Gids, Nieuwe Revu en Penthouse.

Bekende en minder bekende stripmakers zijn uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Daarnaast wordt het boek gevuld met grappige anekdotes en prachtige verhalen uit interviews met Schreurs' vrienden en familie. Zijn eigen werk ontbreekt uiteraard niet. Diverse illustraties en strippagina's worden opgefrist en opnieuw ingekleurd. Voor een deel van de financiering van het hommageboek rekent Reboot Comics op een crowdfundcampagne die 6969 euro moet opbrengen. Daarmee kunnen de zoon en dochter van Eric Schreurs vergoed worden voor de stripnalatenschap van hun vader — wat niet eerder is gebeurd. Ook de productie van het boek zelf en andere kosten moeten grotendeels — of bij een groter succes volledig — gedekt worden door de campagne op Voordekunst.nl. Per hogere bijdrage krijg je ook meer terug, van een softcoveralbum tot een harovereditie met vele extra's en een uitnodiging voor een signeersessie. Het album zal uiteraard ook te koop zijn in stripspeciaalzaken.

Dit is het lijstje met medewerkers aan het hommageboek: Toon van Driel, Arie Koomen, Robert van der Kroft, Richard Schouten, Boris Schreurs, Noël Ummels, Stanley Schreurs, Manon Albers, Marvin Lancel, Erwin Suvaal, Ahmad Resh, eRIQ Quaadgras, Fred de Heij, Leon Verhoeven, Gerrit de Jager, Menno Kooistra, Pieter Hogenbirk, Martin Heynen, Michiel Offerman, Ian Richardson, Leander de Goede, Ralph Brendt, Meinte Strikwerda, Johan Neefjes, Rob Derks, Ruud Straatman, Remco Polman, Vick de Bergh, Hans Klaver, Marq van Broekhoven, Daan Landwehr, Aloys Oosterwijk, John Heijink, Frank Smit, Dinie de Zeeuw, David den Ouden, Ralph Dikmans, Ed van der Linden, Aline Martins, Rob Plante, Maarten Gerritsen, Eric Heuvel, Dirk van Auwera, Max Rugers, Pepijn van den Nieuwendijk, Stanley Heinze, Dick Heins, Jan Vriends, Luk Martens, Wouter Goudswaard, Alex Turk, Stefan Eenkhoorn, Arie Korbee, het MOCA-museum en nog anderen.

Klik hier om eventueel zelf je steentje bij te dragen via Voordekunst.nl.