Terug naar overzicht

Duitse Blueberry-spin-off zonder Blueberry

12 september 2021 Vooruitblik

Recent is in het Duitse stripblad Zack het verhaal Die Frau mit dem Silberstern: Leutnant Blueskull van start gegaan, geschreven en getekend door Martin Frei, die hiermee in het westergenre debuteert. Het opmerkelijke is dat het zich een jaar na het Blueberry-verhaal De Man met de Zilveren Ster afspeelt in hetzelfde stadje Silver Creek dat toen geterroriseerd werd door de gebroeders Bass en zijn bende killers. Het nieuwe verhaal wordt verteld als tweeluik.

De vooruitstrevende lerares Katie March, uit dat Blueberry-verhaal die op het eind zijn sheriffster kreeg, mist de held en wil hem terug, maar die is al lang naar andere horizonten vertrokken. Ze bevindt zich in een moeilijke positie. ze waagt het bijvoorbeeld om de evolutieleer van Darwin te onderwijzen wat niet naar de zin is van de reactionaire priester in de stad. De inmiddels volwassen geworden Dusty, die ook in het Blueberry-verhaal meespeelde, is de nieuwe wetshandhaver en hij hanteert nog enkele van de oude regels, zoals een wapenverbod. De spanning is echter te snijden in Silver Creek, want conservatieve burgers willen terug naar hoe het was. En dan zijn er nog de dromen van de heldin, de vrouw met de zilveren ster...

Blueberry speelt helemaal niet mee in dit verhaal, maar hij wordt wel bij naam genoemd. We hebben geen flauw idee of dit verhaal ook zal overwaaien naar onze streken zodat we het in het Nederlands zullen kunnen lezen. Ook het Lucky Luke-verhaal Lekker Smeuïg en Robbedoes in Berlijn zijn oorspronkelijk Duitse initiatieven.

Terug naar overzicht