Diedeldus in kwartaal 4 2023

22 september 2023 Vooruitblikken

Het laatste kwartaal van 2023 wordt door Diedeldus, het jeugdlabel van Daedalus, ingepalmd door onderstaande vier albums. Die vind je ook terug in Te verschijnen met meer details. Of raadpleeg deze pdf.

Island 1 (oktober)

Eerste deel van een tweeluik over een jongen die probeert te overleven in de wildernis. In het album van 72 pagina's zit een uitgebreide survivalgids voor jonge avonturiers. Mocht je ooit zelf op een onbewoond eiland stranden, dan ben je alvast voorbereid.

"Op een mooie zomerdag gaan vijf kinderen, samen met hun monitor, varen op de oceaan. Het droomuitje wordt al snel een nachtmerrie wanneer een reuzegrote golf hun wankele bootjes meesleurt. Als bij wonder spoelt Alex aan op het strand van een onbewoond eiland waar hij zal moeten overleven en, vooral, zijn vrienden terugvinden. Hebben zij het overleefd? Was hun schipbreuk eigenlijk wel puur toeval? En welk mysterieus wezen maakt toch dat helse lawaai in het woud?"

Het Geheim van de Witte Wolvin 2 (november)

Vervolg van de romanverstripping naar het werk van Henri Loevenbruck.

"De jonge Aléa, van wie het leven helemaal is veranderd sinds ze een ring met magische krachten heeft gevonden, zet haar tocht naar de mythische stad Providence verder. Ze gaat er op zoek naar een vriendin uit haar kindertijd, die gaat trouwen met de Hoge Koning van het koninkrijk. Samen met haar beschermer Mjolnn, een goedlachse dwerg, en de moedige druïde Phelim, een zwijgzame wijze, onderneemt Aléa een reis... die heel gevaarlijk blijkt te zijn. Ja, de duistere heer stuurt zijn handlangers achter haar aan om de ring in handen te krijgen. Phelim, die voelt dat Aléa in groot gevaar is, stelt zijn gezellen voor om zich te verschuilen in Saî Mina, de oude stad van de druïden. Achter de muren van die vesting ontdekt Aléa dat de duistere heer niet de enige is die uit is op de ring en de magische krachten ervan..."

Mandarijntje 1 (november)

Mandarijntje bestaat uit korte verhalen die soms grappig, soms ontroerend en altijd herkenbaar en ontwapenend zijn. Scenarist Sergio Salma komt beslagen op het ijs in dit genre. Hij is zelf de auteur van de jeugdreeks Nathalie die tussen 1992 en 2004 bij Casterman liep. Hij was ook een grote vriend van André Geerts die hij hielp met sommige scenario's van Jojo. Amelia Navarro debuteert met Mandarijntje als striptekenaar.

"Het zijn niet de ouders die de kinderen maken. Het is net omgekeerd. Voor Amanda ging alles goed. Ze had een normaal leven, met hoogtes en laagtes. En toen zijn haar ouders gescheiden. Ze moest op zoek naar een nieuw evenwicht. Een week met mama, in de stad, gaan shoppen en een stadsleven leiden, en een week met papa, op het platteland, genieten van de natuur. Natuurlijk doet zowel papa als mama z’n best om de beste ouder te zijn, maar tegelijk weet Amanda — Mandarijntje voor haar beste vrienden — even niet meer wie ze is..."

Het Vergeten Eiland 2 (december)

Door de tekenaar van Hexeleintje. Van scenarist Xavier Bétaucourt verscheen tevoren in vertaling enkel het eerste en enige deel van de thriller Dode Hoek.

"Wanneer Eva en Mia wakker worden aan boord van hun boot, merken ze dat hun ouders zijn verdwenen. Het anker van de boot blijkt losgerukt en de twee zussen stranden op een onbekende kust. Ze moeten op zoek naar hulp maar dat is niet zo eenvoudig... Mia en Eva zijn op een onherbergzame plek beland, waar agressieve jongeren door de bossen lopen, waar fantastische dieren rondwaren en waar er ’s nachts schimmen opduiken. Peter zou Eva en Mia misschien wel kunnen helpen om de beproevingen te doorstaan, maar hij zit nog op het vergeten eiland. Tenzij..."