Diedeldus in kwartaal 2 van 2023

29 maart 2023 Vooruitblikken

Hieronder stellen we je de albums voor die Diedeldus, het jeugdlabel van Daedalus, in de volgende drie maanden uitgeeft. In de rubriek Te verschijnen kan je ook een pdf met de aankondigingen downloaden.

Ra'resnoet 2 (mei)

Slot van het tweeluik over de tot leven gekomen mummie Ra'resnoet uit het Oude Egypte.

"Zelfs als je bent gemummificeerd kan je grootse dingen bereiken! Het is al even geleden dat de Egyptische prinses Ra’resnoet haar sarcofaag in het museum van Caïro heeft verlaten en naar Engeland is gereisd. Nadat ze is ontsnapt aan haar vijanden, de Joenkels, moet ze nog harder haar best doen en nog intensiever op zoek gaan naar haar moeder: de beroemde farao zit nog altijd opgesloten en de tijd dringt! Gelukkig kan Ra’resnoet rekenen op haar nieuwe vrienden, een clan vol fantastische en lichtjes gestoorde wezens die haar steunen in haar zoektocht."

Dans met Mij 4 (mei)

"Het is de eerste dag van de kerstvakantie. Estella heeft hulp gevraagd aan M5 om verschillende flashmobs te organiseren in de stad om reclame te maken voor het Danshuis en nieuwe leden te lokken. Céleste heeft de choreografie geschreven en iedereen is het erover eens: ze is geweldig! Maar na hun eerste optreden beschuldigt een meisje hen ervan de choreografie gestolen te hebben. Céleste ontkent alles, maar het meisje doet er alles aan om de reputatie van het Danshuis om zeep te helpen. Lukt het hun om het zaakje uit te klaren en de reputatie van het Danshuis en van Céleste te redden?"

De Reuzen 4 (juni)

Elk album van deze zesdelige reeks presenteert telkens een ander kind en een andere reus in de hoofdrol.

"De wereld weet intussen dat de Reuzen bestaan. Door voor de camera’s te vechten, hebben Alyphar, Adryel en Yrso getoond hoe onmetelijk sterk ze zijn. De bevolking en grote instellingen zijn verrukt en ongerust tegelijk: kan je die vreemde schepsels echt onder controle houden? Colin Crossland wil bewijzen dat hij de enige is die dat kan en hij probeert de publieke opinie tegen Erin en Siegfried te keren. Op hetzelfde ogenblik, in Cambodja, beweert Leap dat ze kan praten met stenen. Haar tweelingbroer, Bora, denkt dat het een verzinsel is om even aan hun zware dagelijkse leven te ontsnappen. Maar op een dag maakt hij ook kennis met Kyma, een Reuzin van steen en het geheugen van de wereld. Het verzinsel blijkt werkelijkheid, maar in plaats van de tweeling dichter bij elkaar te brengen, zet het net hun verschillend karakter in de verf..."