Diedeldus in kwartaal 1 van 2022

30 november 2021 Vooruitblikken

Kudos voor Daedalus die volhardend en gestaag een jeugdfonds opbouwt via het label Diedeldus. Dat doet het voornamelijk met een variatie aan albums die jeugdige lezers ernstig nemen, in diverse genres en voor allerlei leeftijden. Of het ook die jeugd bereikt, is een andere vraag. In ieder geval biedt kwartaal 1 van 2022 weer wat boeiende nieuwigheden. Meer details per titel vind je via de rubriek Te verschijnen.

De Kronieken van het Universum 1 (januari)

Nieuwe sf-reeks van Richard Marazano (Het Chimpansee-syndroomZéro AbsoluGenetiks) voor tekenaar Ingo Römling (Malcolm Max). deze laatste, een Duitser, is ook actief voor diverse comicreeksen van Star Wars. Deze reeks verschijnt in het Frans bij Dargaud en er zijn al twee albums uit. Het concept: "Vijf leerlingen gaan met ‘de Decaan’, een mysterieuze, stokoude figuur, op zoek naar wijsheid en kennis."

"Een groep studenten van de Academie van Universele Historische Wetenschappen is met hun decaan op een verkenningsmissie aan boord van de Thucydides. Aan de rand van Alpha Cygna wordt hun schip opeens opgezogen door een tot op dat moment onbekend galactisch fenomeen. Gestrand, maar nieuwsgierig en vastbesloten, gaan Oot-Jah, Mark, Qsi, Polly en Adya op een mysterieuze planeet op onderzoek naar het fenomeen waar ze het slachtoffer van zijn geworden. In de tempel van een oude beschaving ontdekken ze iets belangrijks wat hun kennis over het hele universum weleens op zijn kop zou kunnen zetten..."

Dagboek van een Krijger 3 (februari)

"Minus de dorpeling, Blurp de zombie en Magriet de krijgster gaan op zoek naar het portaal om de strijd aan te binden met de verschrikkelijke Enderdraak! Alberic de woeste krijger is stomverbaasd! Waarom werkt Magriet samen met een zombie?! Samen met zijn jonge leerling, Bagel, doet hij er alles aan om hun plannen in de war te sturen."

Gebaseerd op de Minecraft-figuren.

Dans met Mij 3 (februari)

"Céleste maakt kennis met Harmonie, een danseres van wie de carrière plots is geëindigd door een ongeluk. Harmonie gelooft heel erg in het jonge meisje en besluit haar te begeleiden. Céleste bewondert Harmonie en is in de wolken, maar zijn Harmonies bedoelingen wel oprecht en onzelfzuchtig? Dans met Mij begon onschuldig, maar in dit deel begint het toch wel echt te spoken..."

Klaw 1 (maart)

Deel 1 en 2 van deze nieuwe jeugdreeks vol actie en een vleugje bovennatuurlijke spanning verschijnen tegelijk. Tekenaar Joël Jurion kennen we nog van de fantasyreeks AnachronKlaw, op scenario van Antoine Ozanam, een veelschrijver van wie nog niets was vertaald, is in het Frans een groter succes met inmiddels dertien delen op de teller. Hoofdpersonage Angelo Tomassini is een dhizi, wat betekent dat hij van gedaante kan veranderen. Per nieuw album zien we hem wat ouder worden. Een toffe insteek om mee te groeien met de held.

"Angelo Tomassini draagt al van jongs af een geheim met zich mee: als hij wordt bedreigd, verandert hij in een tijger-man, met bloederige gevolgen... maar bewijzen zijn er nooit. De jongeman weet niet dat iedereen bang van hem is omdat zijn vader een van de grootste maffiosi van de stad is. Er zijn nog heel wat dingen die hij niet weet over zijn ‘Famiglia’ en over Dan, zijn geheimzinnige lijfwacht..."

Klaw 2 (maart)

"In een paar maanden heeft Angelo Tomassini zijn nieuwe persoonlijkheid aanvaard: hij is een dhizi, een half-mens, half-dier, een wezen uit de Chinese dierenriem. Maar hij heeft ook ontdekt dat hij de zoon is van één van de grootste maffiosi van de stad en hij wil niet werkeloos toekijken hoe zijn familie zijn leven en dat van een hele hoop onschuldige mensen in gevaar brengt. Maar Angelo is amper 15 jaar en is een belangrijk detail vergeten: de Chinese dierenriem telt twaalf tekens!"