Terug naar overzicht

De Adem van de Duivel, Ken Broeders' volgende album

9 mei 2022 Vooruitblik

In juni 2021 stelden we je al De Adem van de Duivel voor, het one-shot waar Ken Broeders (Apostata, Driftwereld) toen aan werkte. Inmiddels is hij daarmee klaar en stelt hij al nieuwe ideeën voor aan zijn uitgever. En dat zou weleens een grimmig sprookje kunnen worden. Op de voorpublicatie van het historisch gesitueerde en op ware feiten gebaseerde one-shot De Adem van de Duivel in Eppo is het nog wachten tot het najaar waarna het album bij Uitgeverij L zal verschijnen.

Een voorstelling van het verhaal hadden we de vorige keer al van Ken gekregen: "Einde achttiende eeuw. Een herberg op het platteland in Frankrijk. De natuur lijkt zich tegen de mens te keren en bijgeloof en achterdocht voeden de angst van de boeren. Herbergierster Madeleine en haar echtgenoot Jean trachten het hoofd boven water te houden, want wat eens een drukbezocht onderkomen was voor reizigers en passanten is herschapen in een zielloze verlaten plaats. Mensen, dieren en planten sterven bij bosjes. Wat is er aan de hand? Worden ze gestraft? Waarom trekt de mist niet op? Of is het soms... de adem van de duivel?”

De inmiddels voltooide fantasytrilogie Driftwereld verschijnt niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, Duits, Pools en Deens. In al die talen worden de albums erg goed onthaald door de pers, die in groter getale over deze mooie reeks schrijft dan in de Lage Landen.

Terug naar overzicht