Dark Dragon Books in maart 2024

8 december 2023 Vooruitblikken

Rest nog de maand maart van Dark Dragon Books om het eerste kwartaal volledig te kunnen presenteren. Zie ook de aankondigingen voor januari en februari. De titels vind je ook terug in Te verschijnen en in deze pdf.

Elias Ferguson 2

"Na een opvallend debuut in de zakenwereld is Elias erin geslaagd de leiding over het familiebedrijf over te nemen: een zware erfenis omdat zijn vader van plan was de eerste onderzeese trein te creëren die de VS met Europa kon verbinden! Ondanks de moeilijkheden gaat de bouw van deze wonderbaarlijke lijn door. Elias heeft niet alleen vrienden gemaakt tijdens dit kolossale project maar hij blijft vastbesloten om het project tot een goed einde te brengen ondanks bedreigingen en sabotagepogingen. Intussen stemt hij ermee in om de Transatlantique ter beschikking te stellen om een Duitse joodse wetenschapper, Kurt Spire, naar de Verenigde Staten te laten reizen. Kurt zou informatie hebben die de wereld kan veranderen in een tijd waarin het nazisme elke dag terrein wint..."

Het Goud van de Belgen

Pierre Boiserie en Philippe Guillaume schreven tevoren samen de stripreeksen De Bank en Dantès. Voor tekenaar Stéphane Brangier schreven ze Het Goud van de Belgen dat in het Frans als een tweeluik verscheen. Brangier publiceerde eerder onder het pseudoniem Siro albums voor de reeksen Aquablue en Reiziger. Hij is ook een van de tekenaars van De Bank

"In 1940 willen de nazi’s de goudreserves van België bemachtigen. Koning Leopold III vertrouwt het daarom toe aan Frankrijk, die het goud weer naar Dakar stuurt... Maar daar laden de Duitsers het in een trein die dwars door Afrika gaat, richting Berlijn. Een Britse marinier, een voormalige Franse officier, een alcoholische monteur en een Ivoriaanse onafhankelijkheidsstrijder zetten de achtervolging in om het Belgische goud terug te krijgen.

Van een authentiek oorlogsfeit hebben Pierre Boisserie en Philippe Guillaume een historische avonturenstrip gemaakt waarin tragedie en humor samenkomen, getekend door Stéphane Brangier op zijn  best!"

Inguinis Oorsprong 2

Slot van het tweeluik.

"Rome, de eerste eeuw voor Christus. Een tijdperk waarin losbandigheid, geweld en orgies dagelijkse kost zijn. De serie Inguinis neemt ons mee door het universum van Romeinse intriges.

Chrysant is de leermeester van het jonge meisje Artemis. Ze wacht tot haar pupil naar school gaat om haar vrijlating te kunnen formaliseren. Nicomedes, de vader van Artemis, zal er echter alles aan doen om haar te behouden. Ondertussen verdwijnen er steeds meer kleine meisjes in het grote Rome."

De Nazi's en het Wolvenkind

"Westelijke Alpen, begin juli 1944. Zes verzetsstrijders nemen hun intrek in een verlaten boerderij. Ze verwachten de Duitsers via de brug van de Goule Noire, een van de weinige toegangspunten tot het Vercors-massief. Deze twee vrouwen en vier mannen zullen elkaar leren kennen en een verwilderd kind ontdekken. Hij zwerft alleen rond omdat zijn familie door de nazi’s bruut is vermoord. Maar dan wordt de kleine groep zwaar getroffen door de invasie van de 157e divisie van de Wehrmacht. Het Vercors-verzetskamp wordt vernietigd... Gelukkig zullen sommigen het overleven."

Pitcairn - Het Eiland van de Muiterij op de Bounty 3

"Vergezeld van Polynesische mannen en vrouwen hebben de muiters van de Bounty zich nu al drie jaar gevestigd op het eiland Pitcairn onder leiding van Christian Fletcher. Koppels hebben zich gevormd, kinderen zijn geboren. Maar de droom van een vrije en harmonieuze samenleving is snel vervlogen. Polynesische mannen worden onderdrukt door sommige blanken en twee daarvan hebben daarbij het leven gelaten. Christian staat machteloos. Op een ochtend, terwijl Maimiti, zijn vrouw, hun derde kind ter wereld brengt, grijpen de Polynesiërs naar wapens... Hoe kon de bouw van een idyllische samenleving veranderen in een nachtmerrie?"

Comicvertalingen

Overzicht van de te verwachten comicvertalingen.

Batman / Spawn

Cross-over tussen de klassieke superheld Batman en Todd McFarlanes Spawn die het verhaal schrijft voor Greg Capullo. Verkrijgbaar in twee versies met elk een andere cover. Ook te koop met dubbelzijdig bedrukte A3-poster als premium pack.

"Twee van de donkerste personages uit de stripwereld kruisen elkaars pad! Wanneer sinistere krachten de Batman en Spawn manipuleren om elkaar te bestrijden, kun je ervan uitgaan dat er een hoge prijs betaald zal worden wanneer onze helden de waarheid ontdekken en de rollen omdraaien!"

Batman & The Joker: The Deadly Duo 1-2

De eerste twee delen van de trilogie zijn ook beschikbaar als pakket met een dubbelzijdig bedrukte A3-poster.

"Wanneer mysterieuze wezens Gotham-bewoners ontvoeren, staat Batman voor de uitdaging om samen te werken met zijn aartsvijand, The Joker, om zijn stad te beschermen."

Dark Dragon Books lanceerde in december 2023 de reeks Marvel Cassics met het verhaal Contest of Champions. Deze collectie presenteert oude, klassiek geworden comics in een nieuw hardcoverjasje. Daredevil, The Man without Fear verscheen oorspronkelijk in 1993-1994 en bundelde de krachten van tekenaar John Romita Jr., inkter Al Williamson en scenarist Frank Miller. In Marvel Classics verschijnt het verhaal als een tweeluik van tweemaal 80 pagina's. Ze zijn ook te koop als een premium pack met een dubbelzijdig bedrukte A3-poster.

"Matt Murdock werd opgevoed door zijn alleenstaande vader, een uitgerangeerde bokser die zijn fouten moest bekopen met de dood. Matt was het buitenbeentje, door iedereen gepest en gekweld, maar zijn leven verandert voorgoed wanneer een ongeluk met radioactief materiaal hem blind maakt en zijn andere zintuigen versterkt. Daredevil, de man zonder angst, is geboren. Dit is zijn verhaal, over liefde, pijn, teleurstelling en kracht."

Marvel Double Trouble: Peter Parker & Miles Morales 1-2

"Ze zijn vrienden, helden en... hulpjes? Peter heeft Miles meegesleept naar Breng Je Hulp Mee naar het Werk Dag, en Miles is niet blij, ze zijn tenslotte allebei Spider-Man! Dus wanneer Peter dan de fout maakt om een schurk uit New York City vrij te laten, is het aan Miles om het weer recht te zetten en te bewijzen wie de echte held is onder de Spider-Mannen."

Uit dezelfde reeks voor de jeugd is het tweeluik Spider-Man & Venom te koop als een voordeelakket.

Telepaths 1-2

"Een plotselinge elektromagnetische storing zorgt ervoor dat telepathische krachten ontwaken bij een tiende van de wereldbevolking. In de nasleep van deze gebeurtenis worden telepathische politieagenten uit Boston geconfronteerd met een verkeerd veroordeelde gevangene. Deze gevangene groeit uit tot een held en leider van andere telepaten die proberen te ontsnappen aan een wereld waarin hun krachten hen kwetsbaar maken voor aanvallen. Beide zijden worden gezien als helden in hun eigen verhaal, en de toekomst hangt af van hun vermogen om vertrouwen in elkaar te vinden."

Pakketten

Hieronder vind je een lijstje met te verschijnen pakketten in maart die hierboven nog niet zijn vermeld.

  • Avatar in het Voordeel 1-2-3 (collector pack)
  • Elias Ferguson 1-2 (voordeelpakket)
  • Jong Verzet 4-5-6 (collector pack)
  • Molly West 1-2 (voordeelpakket)
  • Pitcairn - Het Eiland van de Muiterij op de Bounty 1-2 (voordeelpakket)
  • De Vijf 1-2-3 (collector pack)
  • De Vijf 4-5-6 (collector pack)
  • De Wapenbroeders van de Bevrijding 4-5-6 (collector pack)

Artboeken

The Super Villains verscheen bij Idées Plus Editions. Dark Dragon Books verzorgt de distributie in ons taalgebied.

Dit artbook is verkrijgbaar in twee edities met elk een andere cover. De classic edition telt 64 pagina's, de limited edition op 200 exemplaren is 8 pagina's dikker.

"Mike Ratera is een Catalaanse auteur die in Barcelona woont. Na tal van projecten bij Marvel en enkele Franco-Belgische albums keert hij terug naar de Amerikaanse stijl om zijn superschurken gestalte te geven!"