Dark Dragon Books in januari 2024

8 december 2023 Vooruitblikken

In 2024 viert Dark Dragon Books haar vijftiende verjaardag. In bepaalde stripwinkels die deelnemen aan de Dark Dragon Books On Tour zijn exclusieve draagtassen bij aanschaf van drie albums van de uitgeverij verkrijgbaar. Ook het jubileumalbum De Drakenridder (door Emiliano Tanzillo en Emanuele Arioli) hoort bij deze actie en is niet afzonderlijk te koop. Meer uitleg vind je in deze pdf. Daarnaast stopt de uitgeverij maandelijks enkele oudere complete reeksen of cyclussen in nieuwe sleeves die als "Jubileum Edities" uitgegeven worden.

Het eerste kwartaal van 2024 van Dark Dragon Books stellen we voor in drie updates. Hieronder vind je de titels van januari. Die vind je ook terug in Te verschijnen en in deze pdf

De Opstand van Shimabara 1-2

In 2023 verschenen als een dubbeldikke hardcoveruitgave door de tekenaar van Bloedkoninginnen: Constance van Antiochië. Nu te koop in twee softcovers.

"Japan, 1637. Hiroshi neemt deel aan de keizerlijke represailles tegen de christenen,  Hij is een dappere samoerai die deelneemt aan de vervolging, terwijl hij wanhopig probeert zijn zieke zoon te redden. Hij vindt echter kracht in het gebed van zijn vijanden en geloof op het slagveld. De onverwachte genezing van zijn kind drijft hem naar de woestijn waar hij zichzelf uitroept tot rebellenleider. Dat blijft hij tot het laatste en legendarische conflict van Hara."

De Avonturen van Professor Baltimont 3

Nu ook in softcover.

"New York, Herfst 1953. Professor Baltimont heeft zijn lesdag afgerond en verlaat de universiteit. Maar dan wordt hij ontvoerd door individuen die hem een verdovingsmiddel toedienen. Hij ontwaakt vastgebonden in de stoel van een ruimtevaartuig op het moment dat die onze atmosfeer verlaat. Naast hem ontdekt hij Véra en Gesrel, twee van zijn voormalige onderzoeksteamleden. Door het raampje ziet hij dat ze met waanzinnige snelheid richting de maan reizen..."

Thracië 1

Nu ook in softcover.

De auteurs van het erotische Duizend-en-Een-Nacht werken opnieuw samen aan deze historische reeks die zich afspeelt in het oude Rome.

"In 79 na Christus ontsnappen Adriana Pollia en haar slaaf Cleio op wonderbaarlijke wijze aan de toorn van de Vesuvius. Maar wanneer ze worden opgevangen door Adriana’s oom, wordt Cleio op brute wijze afgetuigd, waardoor hij voor dood achterblijft. Adriana heeft geen andere keuze dan haar lot te volgen en een oude senator te trouwen. Maar op de dag dat ze in het Colosseum getuige is van het debuut van een jonge gladiator zal het verleden haar inhalen want in hem herkent ze haar jeugdliefde..."

Vinland: Voor de Nieuwe Wereld

Nu ook in softcover.

One-shot van Patrick Boutin-Gagné (Terence Trolley, De Orde van de Drakenridders), die hier met Pat Boutin ondertekent, en de debuterende scenarist Yves Martel over de ontdekking van Noord-Amerika door de Vikingen.

" In het jaar 1000 heeft Ottar Karlesen, een getalenteerde arbeider met meerdere vaardigheden, in Vestribyggd, West-Groenland, zojuist een oog verloren. Tegen alle verwachtingen in wordt hij door zijn vriend Leif Erikson gerekruteerd voor een ontdekkingsreis. Het doel: het land vinden en verkennen dat Bjarni Herjólfsson een paar jaar eerder heeft gezien en zoveel mogelijk grondstoffen terugbrengen. Op een ochtend, bij zonsopgang, zet een bemanning van vijfendertig man koers naar het onbekende..."

Comcvertalingen

Hieronder vind je het overzicht van vertaalde comics.

Nieuwe Batman-reeks in vier delen met complete verhalen per album. Beide albums zijn ook te koop als een premium pack met een dubbelzijdig bedrukte A3-poster.

Over deel 1: "The Riddler is een van de meest intellectuele schurken van Batman en degene die zijn aanwijzingen het meest doelbewust uitzet. The Riddler speelt altijd een spel, er zijn altijd regels. Maar wat gebeurt er als The Riddler iemand midden op de dag lijkt te vermoorden zonder duidelijke reden? Geen spel om te spelen. Geen code om te ontcijferen. Batman zal tot het uiterste worden gedreven om de ware motivatie van The Riddler te achterhalen in deze ongelooflijke thriller!"

Over deel 2: "Two-Face wordt altijd beschouwd als de meest tragische tegenstander van Batman. Als Harvey Dent niet was verminkt door zuur, had hij zijn goede werk als aanklager in Gotham City kunnen voortzetten en misschien wel Batman's meest loyale bondgenoot en vriend kunnen worden... toch? Of heeft Batman Harvey Dent te veel kansen gegeven in zijn herhaalde pogingen tot rehabilitatie? Batman zal aan zichzelf twijfelen, want Harvey Dent is opnieuw vrij, verminkt maar schijnbaar bevrijd van de invloed van Two-Face. Maar... wanneer blijkt dat Harvey Dents vader wordt bedreigd met moord op zijn achtentachtigste verjaardag, zal Two-Face dan in staat zijn om deel te nemen aan het 'feest'?"

Spider-Man / Deadpool: Clonepool 1-2

Compleet tweeluik, ook te koop als premium pack met een dubbelzijdig bedrukte A3-poster.

"Spidey en Deadpool slaan de handen ineen in twee tijdperken! In het heden worden ze geplaagd door Deadpool dubbelgangers, terwijl in de toekomst Old Men Parker en Wilson hun eigen problemen hebben! Deze twee tijdlijnen staan op het punt te botsen, dankzij Clonepool! Wie is hij, wat is hij en waar komt hij vandaan? En hebben twee mopperige oude helden een kans om de fouten van hun jongere zelf recht te zetten wanneer ze ook geconfronteerd worden met tientallen Doppelpools? Ondertussen hebben de acties van ons duo in het heden ernstige gevolgen. Serieus, gevolgen van het kaliber ‘Oorlog-met-alle-superhelden-van-het-Marvel-Universe’."

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin 1-2

Deel 1 en 2 van een vierdelige reeks. Ook aangeboden als pakket met dubbelzijdig bedrukte A3-poster.

"In een toekomstig New York City dat heel anders is dan het huidige, begint een eenzame overlevende Turtle aan een ogenschijnlijk hopeloze missie om gerechtigheid te krijgen voor zijn gevallen familie en vrienden."

Pakketten

Een overzicht van de te verschijnen voordeel- en jubileumpakketten.

 • De Geur van Macht - De Geschiedenis van Huis Capella 1-2 (voordeelpakket)
 • Deadpool Kills the Marvel Universe (Again) (Jubileum Editie collector pack) met daarin de tweeluiken Deadpool Kills the Marvel Universe en Deadpool Kills the Marvel Universe Again
 • Lady Mechanika: Het Mysterie van het Mechanische Lijk 1-2-3 (Jubileum Editie collector pack)
 • Lady Mechanika: Het Tablet van het Lot 1-2-3 (Jubileum Editie collector pack)
 • Lady Mechanika: La Dama de La Muerte 1-2 - De Wezen van West Abbey (Jubileum Editie collector pack)
 • Lady Mechanika: La Belle Dame sans Merci 1-2 - De Moordautomaat 1-2 (Jubileum Editie collector pack)
 • Lady Mechanika: Bloed 1-2 + album met coverillustraties (Jubileum Editie collector pack)
 • Lady Mechanika (Jubileum Editie collector packs): Alle vijf collector packs, waarvan de ruggen een doorlopende tekening vormen, zijn ook te koop als een set met daarbovenop een "silver print", een deurposter.
 • Marvel X (Jubileum Editie collector pack) met het tweeluik Deadpool & Cable: Uiterlijk Vertoon 1-2 en het door Milo Manara getekende one-shot  X-Women
 • Spider-Man / Deadpool 1-2-3-4 (Jubileum Editie collector pack) met de tweeluiken Is het niet Romantisch? en Itsy Bitsy!
 • Superman / Batman 1-2-3-4 (Jubileum Editie collector pack) met de tweeluiken De Komst van Supergirl en Staat van Beleg
 • Teenage Mutant Ninja Turtles 1-2-3 (Jubileum Editie collector pack)
 • Teenage Mutant Ninja Turtles 4-5-6 (Jubileum Editie collector pack)