Dark Dragon Books in februari 2024

8 december 2023 Vooruitblikken

Inmiddels staat ook de maand februari van Dark Dragon Books voor je klaar. Ook te raadplegen in Te verschijnen of deze pdf.

Arsène Lupin, Gentleman Inbreker tegen Sherlock Holmes 2

Nu ook in softcover.

"De laatste confrontatie van twee legendes!

Een oude alchemist in Normandië zou het geheim om lood in goud te veranderen hebben ontdekt. Meer is niet nodig om de aandacht van Arsène Lupin te trekken. Maar wat de gentleman-inbreker niet weet, is dat Sherlock Holmes hem op het spoor is. De oevers van de Seine zullen binnenkort getuige zijn van de ultieme confrontatie tussen Holmes en Lupin. En dit keer wordt het een strijd op leven en dood."

Conan de Avonturier: De God in de Sarcofaag

Nu ook in softcover.

Een nieuwe verstripping naar de oorspronkelijke verhalen van Robert E. Howard. Emmanuel Civiello kennen we van onder meer van fantasyreeksen als De Kiem van de Waanzin, Drakendynastie en Korrigans. Doug Headline is als zoon van de Franse schrijver Jean-Patrick Manchette (wiens romans ook verstript raken) van alle markten thuis. Hij schreef voor tv, film, tijdschriften en intussen ook heel wat strips, zoals Femme Fatale, New-York Inferno en De Prinses van het Bloed.

"Gebruikmakend van de discretie van de nacht infiltreert Conan een weelderig paleis om een beker te stelen die hem snel rijk zal maken. Hoewel hij sluipt als een kat wordt hij toch opgemerkt door de bewaker Arus. Hij meent in Conan een medecrimineel te herkennen. Zonder het te weten heeft Conan zich zojuist aangeboden als de ideale schuldige voor de moord op Kallian Publico, de rijke en gehate eigenaar van de tempel die hij kwam beroven..."

De Vreemde Onderzoeken van Major Burns

Nu ook in softcover.

Dark Dragon Books gaf van auteur Devig (Scott Leblanc) al Het Spookschip uit. De Vreemde Onderzoeken van Major Burns is een nieuwer detectiveverhaal met een fantasytoets.

"Engeland, 1885. Als een zaak te veeleisend of te bizar wordt, bellen de autoriteiten Majoor Burns en zijn trouwe hulpje Doctor Wayne. Ectoplasmatische verschijning, een vloek uit de diepte van de tijd, of een sekte die op het punt staat over te gaan tot een mensenoffer, met hun flair en hun encyclopedische kennis weet het duo anti-helden de zaak tot een goed einde te brengen."

Dierenboerderij

Nu ook in softcover.

Verstripping van de roman Animal Farm van George Orwell. Co-tekenaar Thomas Labourot tekende onder meer WashitaEleonora Mandragora en De Hartendiefjes.

"Op een kleine boerderij in Engeland rommelt opstand onder de dieren. Zij jagen op de man die hen uitbuitte en ze nemen de macht over. Ze willen een nieuwe orde vestigen waarin iedereen inspraak heeft in de beslissingen en waarbij alle dieren gelijk zouden zijn. Maar de varkens nemen de leiding van het nieuwe regime op zich en weldra bevinden de dieren zich onder het juk van een nog wredere leider..."

Het Epos van de Vrijmetselaars 8

Nu ook in softcover.

"Egypte, 1798. Generaal Bonaparte marcheert naar Alexandrië en wordt achtervolgd door het verhaal van de stenen van Hiram. Na het bemachtigen van de heilige steen in de piramides, keert het tij in zijn voordeel. Napoleon schrijft zijn ontelbare successen toe aan het mysterieuze relikwie. Tijdens dezelfde campagne richt generaal Kléber de eerste vrijmetselaarsloge in Egypte op en nodigt Napoleon uit om ingewijd te worden. Joséphine de Beauharnais speelt een cruciale rol in de schaduw. Dit achtste deel neemt ons mee naar politieke intriges en de oorsprong van de vrijmetselarij."

Vinifera - De Geschiedenis van de Wijnstokken en de Wijn 3

Nu ook in softcover.

In deze reeks met complete verhalen per album duikt Eric Corbeyran, die zich al meermaals verdiepte in de wijnbouw (zie onder meer Châteaux Bordeaux), in de geschiedenis van de wijnbouw. Brice Goepfert (De Dwaas van de Koning, De Zwarte Lelie, De Wapenbroeders van de Bevrijding) tekent dit album.

"Aan het einde van 1840 werden Engelse wijnstokken getroffen door een vreemde ziekte. Er verscheen een fijn wit poeder op de bladeren en dat een parasiet bleek te zijn. De Oïdium (of meeldauw) stond op het punt staat door Europa te trekken en terwijl het geleidelijk het gebied van de Médoc bereikt, staan ze voor een andere uitdaging. Want voor de Wereldtentoonstelling van 1855 die in Parijs wordt voorbereid, besluit de Kamer van Koophandel van Bordeaux om de lijst van alle grote domeinen van de regio op te stellen om zo een klassement te ontwikkelen op basis van een traditie van anderhalve eeuw informele classificatie. Dit klassement wordt heden ten dage nog steeds gehanteerd."

Comics

Een overzicht van de comicvertalingen in februari.

Fortnite x Marvel 3: Zero War

Te koop met twee covervarianten.

"Het Marvel-universum botst op Fortnite! De bewoners op het eiland zijn verwikkeld in wat lijkt op een eindeloze oorlog, en slechts één object heeft het potentieel om het tij te keren: een gekristalliseerd fragment van het Zero Point dat in het Marvel-universum werd geworpen."

Spider-Men 1-2

De twee delen van het complete tweeluik zijn verkrijgbaar met twee covervarianten: met of zonder maskers op. En ook als pakket met een grote deurposter erbij.

"Dankzij de multivers-avonturen van Mysterio ontmoet Peter Parker, de nieuwe jonge held Miles Morales. De webwevers leren in dit verhaal veel over kracht en verantwoordelijkheid."

Wonder Woman: Historia 1-2

Start van de trilogie, ook te koop als premium pack met een dubbelzijdig bedrukte A3-poster.

"Een episch verhaal vol monsters en mythen over de Amazones en de opkomst van de machtige koningin Hippolyta.

Duizenden jaren geleden ontstond er grote ontevredenheid onder koningin Hera en de godinnen van het Olympische pantheon ten opzichte van hun mannelijke tegenhangers. Ver van de goden bouwden zij een nieuwe samenleving waar zowel wonderbaarlijke als angstaanjagende daden plaatsvonden. Maar hun bestaan werd bekend toen de wanhopige Hippolyta het pad van de Amazones kruiste. Door verschillende gebeurtenissen ontstaat een allesomvattende oorlog in de hemel, en de geboorte van de machtigste beschermer van de aarde!"

Sara 3

Slot van de trilogie. "Het is de tweede winter dat Leningrad wordt belegerd. Zeven vrouwelijke sluipschutters strijden aan het front tegen de Duitse agressor. Hun beste schutter is Sara, die wordt achtervolgd door spoken uit het verleden. Maar terwijl de vijand oprukt, krijgt ook de nieuwe Sovjetstaat langzaam gestalte. De vrouwen zitten tussen twee vuren. Overleven ze dat?"

Pakketten

In februari zijn er nog enkele bijkomstige (voordeel)pakketten.

  • Agatha Christie 10-11-12 (collector pack, softcover)
  • Arsène Lupin, Gentleman Inbreker: De Holle Naald - Tegen Sherlock Holmes 1 (voordeelpakket, softcover)
  • Het Spookschip - De Vreemde Onderzoeken van Major Burns (voordeelpakket, softcover)
  • Vinifera - De Geschiedenis van de Wijnstokken en de Wijn 1-2 (voordeelpakket, softcover)

Artboeken

Een overzicht van de artboeken die Dark Dragon Books van buitenlandse uitgeverijen distribueert in ons taalgebied.

  • Sketch.Box: Abigail Larson: "Dit is het eerste deel van de nieuwe Sketch.Box-collectie, een ongekend en exclusief project van schetsboeken van kunstenaars. Onze eerste kunstenaar die we graag presenteren, is Abigail Larson, bekend om haar fantasy- en gothicgeïnspireerde afbeeldingen! Als je bekend bent met haar best verkochte boek, Crimson, dan weet je dat je iets bijzonders kunt verwachten!"
  • BL8D: "De kunst van Bastien Lecouffe-Deharme evolueert op het kruispunt van moderne en oude mythen en legendes, vergeten verhalen en tragedies."
  • Instants: The Art of Julie Mellan: "Julie Mellan is ongeëvenaard als het gaat om het tot leven brengen van dieren of ze nu ondeugend, dromerig of levendig zijn. Elk van haar illustraties is doordrenkt met de magie van de kindertijd, waarvan ze de essentie met succes vast weet te leggen."