Dark Dragon Books in juli 2023

14 mei 2023 Vooruitblikken

Kwartaal 3 van Dark Dragon Books presenteren we je in drie updates. Hieronder vind je de te verschijnen titels van juli 2023. Deze vind je ook opgesomd, met meer details, in de rubriek Te verschijnen en in deze pdf.

Het Nevelvolk 3

Laatste deel van de erotische fantasyreeks.

"In het Drakenrotswoud leeft het Nevelvolk harmonieus in een wereld die te groot voor hen is. Hier wonen ook de fee Ailina en de kobold Amandil. In deze omgeving, waar het genot van alle zintuigen wordt geprikkeld, hebben de kleine wezens een missie: de lente laten ontluiken."

Leather Stocking Kronieken 5

"De Prairie speelt zich af in het immense landschap van de Great Plains. Natty Bumppo is inmiddels een man in de herfst van zijn leven maar hij is nog steeds behulpzaam voor mensen in nood aan de Amerikaanse grens. Hij kan de verwoesting van de natuur niet aanzien, en naarmate zijn fysieke kracht afneemt, is hij niet meer in staat plunderaars te dwarsbomen en tegen te houden."

Literaire Klassiekers in Beeld 5: De Drie Musketiers

"D’Artagnan heeft een droom: musketier worden en zich voegen bij de dappere Porthos, Athos en Aramis. Hij gaat op pad om zijn droom waar te maken. Maar een musketier van de Franse koning word je niet zomaar. D’Artagnan komt voor hete vuren te staan, als hij wil bewijzen dat hij het waardig is om de koning te beschermen."

Molly West 2

"Na het verlies van haar zoon in de laatste uren van de burgeroorlog, verhuisde Molly West naar Texas, waar ze nu als outlaw leeft! Met haar sterke karakter heeft deze vrije en verfijnde dame het ambitieuze plan opgevat om een reizende bibliotheek op te zetten die uitsluitend door vrouwen wordt gerund. Zo zal de toegang tot cultuur in de afgelegen regio’s toegankelijker worden. Samen met de jonge Artemus en de raadselachtige Diego rekruteert Molly een paar vrouwen. Onder hen lijkt een jonge zwarte verpleegster vooral getekend te zijn door de verschrikkelijke majoor Hood. Dromend van een grote politieke carrière, zou deze man een blanke supremacist zijn die klaar is om zich aan te sluiten bij de zich net ontwikkelende Ku Klux Klan..."

Rollenspel 1

"Hoever gaan machtige ondernemers in hun spelletjes en hun onmenselijkheid" is de premisse van deze trilogie. De strip is gebaseerd op een roman van Pierre Lemaitre van wie ook al De Kleuren van de BrandTot Ziens Daarboven en De Verhoeven Brigade zijn verstript.

"Alain Delambre, voormalig manager human resources, is al vijf jaar werkloos. Omdat hij in zijn vakgebied geen werk kan vinden, accepteert hij een baantje als magazijnbediende. Dan komt hij een baan tegen die precies bij hem past. Als hij met twee andere kandidaten overblijft, hoort hij dat de definitieve beslissing van het management afhangt van de vraag hoe hij reageert onder intense druk bij een gesimuleerde gijzeling. Vastbesloten om de baan tot elke prijs in de wacht te slepen, besluit Alain het spel mee te spelen."

Rollenspel 2

Deel 2 verschijnt tegelijk met deel 1.

Stranger Things: Six 1

Tweede tweeluik naar de tv-reeks Stranger Things, maar met een compleet nieuw verhaal.

"Hoe ver zal Dr. Brenner gaan in zijn streven naar macht? Ontdek het in deze prequel van de populaire Netflix-show Stranger Things. Gevangen in het mysterieuze Hawkins Laboratory, worstelt de begaafde tiener Francine met nachtmerries en duistere flashbacks terwijl Dr. Brenner probeert haar voorspellende krachten te ontsluiten. Een oude vriend probeert het goed te maken, maar kan ze hem wel vertrouwen?"

Stranger Things: Six 2

Het vervolg verschijnt ook meteen.

Symbiote Spider-Man: Kruispunten 1

"Deze keer reist Spider-Man naar de uiterst psychedelische Crossroads-dimensie! Peter Parker raakt in zijn buitenaardse kostuum op ramkoers met niemand minder dan de Hulk!"

Symbiote Spider-Man: Kruispunten 2

Deel 1 en 2 van het tweeluik verschijnen tegelijk. Beide albums zijn ook te verkrijgen als een pakket met een dubbelzijdig bedrukte A3-poster.

The Death of Captain America 3

"Sharon Carter, Bucky Barnes, Falcon, Black Widow en Iron Man willen Caps droom in leven houden, maar de dood van Steve Rogers is pas het begin van de duistere plannen van Red Skull. Intussen trekt Bucky zijn eigen plan. Wat wil hij met het schild van Captain America? En rekent hij af met de spoken uit het verleden of blijven ze hem achtervolgen?"

The Death of Captain America 4

De delen 3 en 4 van de zesdelige reeks verschijnen tegelijk. 

Vinifera - De Geschiedenis van de Wijnstokken en de Wijn 1

Nu ook als softcover. Eric Corbeyran — wie anders? — ontwikkelde voor uitgeverij Glénat reeksen als Châteaux BordeauxIn Vino VeritasCognac en andere reeksen over geestrijke dranken. Tot nu toe was Vinifera nog niet vertaald. De reeks loopt in het Frans sinds 2018 en telt al twaalf delen waarin de geschiedenis van de wijnbouw doorheen de eeuwen aan bod komt in allemaal complete verhalen per album die door telkens andere tekenaars zijn getekend. Deze verhalen zitten ingebed in historische ontwikkelingen, waarbij ook oorlogen, pausen, koningen en andere elementen passeren. Dark Dragon Books start de reeks in vertaling met meteen twee delen.

"Het is het jaar 79, Pompeï. Onder de dreigende schaduw van de Vesuvius organiseert Ursina, een jonge en welgestelde weduwe uit Pompeï, regelmatig feesten waar de wijn rijkelijk vloeit. Onder haar gasten weigert Valerius, waarschijnlijk een van de beste wijnbouwers in de regio, het geheim van zijn amforen door te geven. Daarmee wekt hij de jaloezie van Caietanus op. Wie weet wat deze laatste zal doen om in de gunst te komen bij de mooie Ursina? Is er nog tijd voor rivaliteit als de vulkaan de eerste signalen geeft van de toekomstige ramp?"

Vinifera - De Geschiedenis van de Wijnstokken en de Wijn 2

Nu ook als softcover.

"In het jaar onzes Here 1120 wordt de jonge Simon te vondeling gelegd bij een cisterciënzerabdij in de Bourgogne. Als wees voelt hij zich prettig tussen de planten en dieren. Hij gebruikt zijn gedegen kennis van de natuur om wijn te leren maken, een vakgebied waarin hij uitzonderlijk begaafd is..."

Tarzan (herziene editie)

Het bestaande album van Tarzan door Petar Meseldžija brengt Dark Dragon Books opnieuw uit met een extra sleeve en artprint. Het album bevat de vier Tarzan-verhalen die hij in de jaren 1980 heeft getekend, aangevuld met schetsen, voorstudies en nooit eerder verschenen pagina's.

Pakketten

Van de volgende reeksen biedt Dark Dragon Books complete reeksen of cyclussen opnieuw aan met een sleeve erbij:

  • Angelique, Complot in het Paleis deel 1-2-3
  • Avengers Infinity Saga: Secret Wars deel 1-2-3-4
  • Het Nevelvolk deel 1-2-3
  • Zielloos deel 1-2-3

Artboeken

Enkele al bestaande artboeken brengt Dark Dragon Books opnieuw uit als een "herziene editie", wat zoveel betekent als een coverwikkel (sleeve) rond de al eerder uitgegeven versie en een artprint erbij. Ook van de buitenlandse uitgeverijen Caurette en Ominiky distribueert het opnieuw enkele titels.

  • AWL: Ashley Wood Library: Investigation deel 3
  • Ihsahnity (herziene editie)
  • Magic Graphite (herziene editie), met werk van Petar Meseldžija
  • Manga Style deel 4: Par0llel
  • Manga Style deel 5: Forest
  • Manga Style deel 6: Psychopath Pistachio