Terug naar overzicht

Dark Dragon Books in augustus 2023

14 mei 2023 Vooruitblikken

De in augustus te verwachten titels van Dark Dragon Books vind je hieronder. Ze staan ook in Te verschijnen of in deze pdf voorgesteld.

Agatha Christie 12

"De detectiveschrijfster Ariadne Oliver moet voor een feest op een Engels landhuis een ‘Jacht op de moordenaar’ organiseren. Ze vraagt Hercule Poirot of hij ook wil komen, zogenaamd als extra attractie, maar in werkelijkheid omdat Ariadne ervan overtuigd is dat er gevaar dreigt..."

Avatar: In het Voordeel 2

"Het is meer dan tien jaar geleden dat de mensen gedwongen werden Pandora te verlaten, maar nu keren ze terug met een armada van zwaarbewapende ruimteschepen! Na jaren van vrede heeft Jake Sully zich met Neytiri gevestigd en een gezin gesticht, dus voor hem staat er nog meer op het spel dan toen hij voor het eerst ten strijde trok tegen de invasiemacht."

Avatar: In het Voordeel 3

Tegelijk met deel 2 verschijnt ook deel 3 waarmee de minireeks wordt afgerond.

De Avonturiers van Transvaal 1

"Volg de belevenissen van een groep avonturiers die op zoek zijn naar een mythische schat uit de Tweede Boerenoorlog. Grote open ruimtes, Zulu-magie, gepantserde treinaanvallen en woeste ritten op een onbekend continent staan op de agenda van deze atypische Zuid-Afrikaanse western!

Pit, een voormalige Amerikaanse cavalerie-officier, en Ortzi, een Baskische anarchist, komen begin twintigste eeuw aan in zuidelijk Afrika. Paul Kruger is op dat moment president in ballingschap van de republiek Transvaal. Hij vertrouwt hen een missie toe: ze moeten een schat van 250 ton goud vinden, die tijdens het offensief van de Britse troepen is verstopt. Reizend door de Afrikaanse savanne met zijn dieren en gevaren, kruist hun pad dat van Marleen, een woeste Boer-amazone en haar commando van boersoldaten diep in de bush. Maar ook die van historische figuren, zoals de jonge Winston Churchill, destijds oorlogscorrespondent, en gevaarlijke criminelen die hen op de hielen zitten..."

De Avonturiers van Transvaal 2

Tegelijk met deel 1 verschijnt deel 2 van de trilogie.

Conan de Avonturier: Het Huis van de Drie Bandieten

Dark Dragon Books schiet goed op met de vertaalachterstand die Glénat had opgelopen en die er uiteindelijk de brui aan gaf. Dit is de vertaling van het tiende album, inclusief het dossier dat in de vertalingen van Glénat niet werden opgenomen, nu ook als softcover. In het Frans zijn inmiddels twaalf bewerkingen naar het oorspronkelijke werk van Robert E. Howardverschenen. Hij schreef zelf eenentwintig novelles en romans. Jean-Luc Masbou, de tekenaar van Sabels en GaljoenenRobilar en Garulfo, gaf recent te kennen dat hij ook een verhaal zal verstrippen.

"Een willekeurige stadstaat, ergens tussen Zamora en Corinthia. In de gevangenis snelt zijn reputatie als huurling Conan vooruit. Hij wordt benaderd door Murilo, een invloedrijke aristocraat die de diensten van de Cimmeri r wil inhuren om van zijn politieke tegenstander af te komen: de rode priester Nabonidus. Conan slaagt erin te ontsnappen en infiltreert vervolgens het afgesloten huis van zijn doelwit. Maar daar ontdekt hij dat achter de machtsstrijd tussen Nabonidus en Murilo misschien iemand anders aan de touwtjes trekt... In dit nieuwe album beschrijven Patrice Louinet en Paolo Martinello Conan als een dief en huurmoordenaar door het lot verbonden met twee bandieten van een heel andere soort."

Ghost Ship

Nieuwe western van Roger Seiter (Het Goud van MorrisonWild River) voor tekenaar Fabrice Le Hénanff. Diens methode bestaat eruit beelden uit films en tv-reeksen uiterst realistisch na te schilderen.

"Vijftien jaar lang heeft de ontdekking en exploitatie van een goudvoorraad in de berg van het Ghost Ship in Arizona het leven van de inwoners van het kleine stadje Winslow ten goede veranderd. Tot de dag waarop de arbeiders van het Ghost Ship een zeer oude Anasazi-pueblo ontdekken in het hart van de berg. Deze ontdekking markeert het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen. Bizarre, zelfs bovennatuurlijke fenomenen volgen elkaar op. De geesten uit het verleden achtervolgen plotseling de stad. Sommige lijken komen zelfs hun doodskisten uit. Het is duidelijk dat de Ghost Ship-mijn veel mysteries herbergt..."

Het Epos van de Vrijmetselaars 7

Nu ook als softcover.

"1780, Versailles. Met de vrijmetselarij worden begrippen als vrijheid, gelijkheid en broederschap gepropageerd. Dit zou de Bourbons, die hun legitimiteit ontlenen aan goddelijk recht, enorm kunnen verzwakken! In deze context besluit Zijne Majesteit de Koning om een missie van het allergrootste belang toe te vertrouwen aan de Ridder Artus de Senissone: infiltreren in de loge van de Negen Zusters. Hun leider moet worden ontmaskerd voordat deze subversieve ideeën de gevestigde orde verstoren. De ridder doet zich voor als een humanistische komiek en sluit zich aan bij de loge. Maar tijdens een vrijmetselaarsfeest ontstaat het vermoeden dat een lid van de koninklijke familie in het geheim in deze kring werkt! Een fascinerend dubbelonderzoek dat ons van de prachtige salons van Versaillles naar de catacomben voert..."

Teleportation Inc. 3

Laatste deel van de sf-trilogie.

"Ongelukken gebeuren. Maar het gaat erom dat de technologie van teleportatie de fundamenten vormt van de toekomst. Dit is echter niet langer een eenvoudig technisch incident. Iemand is verloren geraakt tijdens de teleportatie. De opmaat voor een potentiële totale apocalyps! Voor Lubia en Trev verandert een triviaal onderzoek naar een teleportatie-explosie al snel in een achtervolging door verschillende dimensies. Kortom, deze gewone dag op het werk verandert in een missie om het universum te redden!"

De Wapenbroeders van de Bevrijding 6

"Het verhaal van een jongeman die niet wilde berusten in de overgave aan Hitler. Een man die in opstand kwam tegen het verraad van alle vaders die zich in zo’n korte tijd hadden overgegeven. Een man die zoveel van zijn land hield dat hij bereid was zijn leven ervoor op te offeren zonder iets terug te verwachten. Hubert Germain vocht in alle veldslagen voor een vrij Frankrijk, van Syrië tot Duitsland, via Bir Hakeim, Monte Cassino naar de landing in de Provence. Hubert Germain was de laatste Wapenbroeder van de Bevrijding tot zijn dood in 2021."

Batman / Catwoman 1-2 + Engelse edities

De eerste twee delen van de vierdelige minireeks verschijnen ook in het Engels met een andere cover, meer bepaald van Jim Lee. Van zowel de Nederlandstalige als Engelse edities is een premium pack met beide delen en een dubbelzijdig bedrukte A3-poster verkrijgbaar.

"Het verleden, het heden en de toekomst van de vleermuis en de kat komen samen in dit spannende, romantische epos! Het verleden, toen Batman en Catwoman voor het eerst verliefd werden; het heden, waar een van Batmans verloren liefdes (Phantasm) weer opduikt; en de toekomst, waar het paar geluk kent in de vorm van hun dochter Helena, de Batwoman. Maar in elke fase van hun relatie hebben Bruce en Selina een onwelkome gast... The Joker!"

Justice League vs. Suicide Squad 1-2 + Engelse edities

De eerste twee delen van de vierdelige minireeks verschijnen ook in het Engels met een andere cover. Van zowel de Nederlandstalige als Engelse edities is een premium pack met beide delen en een dubbelzijdig bedrukte A3-poster verkrijgbaar.

"De leden van de Justice League zijn de machtigste en beroemdste superhelden van de aarde... maar ze zijn niet het enige team in de stad. De Suicide Squad slaat toe vanuit de schaduw en voert de klussen uit die te smerig zijn voor superhelden. Onder de ijzeren vuist van de leider, Amanda Waller hebben deze monsters en maniakken tot nu toe in totale geheimhouding geopereerd. Batman zit hen op de hielen en het bestaan van de Squad is niet iets dat hij of de Justice League kunnen tolereren. Het moet worden gestopt. Terwijl de helden en antihelden worden afgeleid terwijl ze met elkaar vechten, verzamelt het gestoorde meesterbrein Maxwell Lord een nachtmerrieachtig leger van DC’s dodelijkste schurken om beide teams uit te schakelen!"

Pakketten

Zoals elke maand brengt Dark Dragon Books allerlei pakketten op de markt met eerder uitgegeven albums.

  • Avatar: Tsu Tey's Pad deel 1-2 + Een Nieuwe Schaduw: collector pack met sleeve
  • Conan de AvonturierRode Spijkers + De Priesters van de Zwarte Kring + Het Uur van de Draak: collector pack van de softcovers met sleeve
  • Het Epos van de Vrijmetselaars deel 4-5-6: collector pack van de softcovers met sleeve
  • Phobos deel 1-2: voordeelpakket
  • Teleportation Inc. deel 1-2: voordeelpakket
  • De Wapenbroeders van de Bevrijding deel 1-2: voordeelpakket

Artboeken

En tot slot zijn er nog drie artboeken die Dark Dragon Books opnieuw uitbrengt of er als distributeur voor optreedt.

  • The Art of Djet: Artbook van de tekenaar van De Omgekeerde Rivier (in vertaling bij Diedeldus).
  • Barbarement Vôtre: Artbook met teksten in het Frans en Engels met erotische en zelfs pornografische illustraties van Erich Hartmann, specifiek met werk naar zijn reeks Orgies & Barbaren.
  • The Best of Vincenzo Cucca (herziene editie): Het eerder al door Dark Dragon Books uitgegeven artbook wordt opnieuw uitgebracht met een toegevoegde sleeve en artprint.
Terug naar overzicht