Dark Dragon Books in september 2023

15 mei 2023 Vooruitblikken

In onderstaand overzicht stellen we de albums van september van Dark Dragon Books voor en daaronder ook wat Pangolin Comics (gedistribueerd door Dark Dragon Books) in petto heeft voor het slot van de fantasyreeks Waldin. Het volleige overzicht, met meer details, vind je ook terug in Te verschijnen of in deze pdf.

Batman: Beyond the White Knight 1-2 + Engelse editie

Start van een nieuwe Batman-trilogie in het White Knight-wereldje van Sean Murphy. Beide delen verschijnen ook in het Engels met een andere cover. Ze zijn ook te koop als een premium pack met dubbelzijdig bedrukte A3-poster. Dat geldt voor zowel de Nederlandstalige als Engelse editie.

"Er kan veel veranderen in tien jaar, vooral in Gotham! Batman zit dan wel achter de tralies, maar de echte criminelen zijn er nog steeds. Derek Powers, CEO van Gotham Motors, heeft de bezittingen van de familie Wayne overgenomen en gebruikt deze om de stad te beschermen. Criminaliteit daalt, maar tegen welke prijs? Er is een nieuwe Batman opgedoken in de stad van Powers, en alleen Bruce is zich volledig bewust van de gevaren die daaraan kleven. Het is tijd om de cape voorgoed te vernietigen!"

Dierenboerderij

Verstripping van de roman Animal Farm van George Orwell. Co-tekenaar Thomas Labourot tekende onder meer WashitaEleonora Mandragora en De Hartendiefjes.

"Op een kleine boerderij in Engeland rommelt opstand onder de dieren. Zij jagen op de man die hen uitbuitte en ze nemen de macht over. Ze willen een nieuwe orde vestigen waarin iedereen inspraak heeft in de beslissingen en waarbij alle dieren gelijk zouden zijn. Maar de varkens nemen de leiding van het nieuwe regime op zich en weldra bevinden de dieren zich onder het juk van een nog wredere leider..."

Furioso 1

Deel 1 en 2 van het complete tweeluik wordt tegelijk uitgebracht. Furioso komt uit de stal van Drakoo, het uitgeverslabel van Christophe Arleston. Scenarist Philippe Pelaez is een al jarenlang opkomende scenarist wiens werk door Dark Dragon BooksSaga UitgavenSilvester en Microbe wordt vertaald. Tekenaar Laval NG tekende een cyclus van Het Land van Langvergeten.

"Geïnspireerd door het gedicht van Ariosto: Orlando Furioso (1516), is dit het verhaal van Roland die tot waanzin werd gedreven door een onmogelijke liefde en door zijn grootste vijand, Garalt, die terugkeerde uit de dood.

Garalt is teruggekeerd uit de dood, opgewekt door zijn geliefde, de fee Alcyna. Hij werd ooit beschouwd als de beste ridder ter wereld. Maar hij werd gedood door Roland, de neef van de koning. Garalt wordt geholpen door Sybil, een jonge ruiter die zich in zijn dienst stelt. Samen proberen ze Bradamante terug te vinden want zij schonk Garalt ooit een zoon. Maar hij zal eerst langs Morgane moeten komen die jaloers is op de liefde die haar zus Alcyna voor de ridder heeft. En langs Roland die tot waanzin is gedreven door zijn gedwarsboomde liefde."

Furioso 2

Tegelijk verschijnt ook het slot van het tweeluik.

De Lerares

Van de tekenares van Wachten op Bojangles, eveneens uitgegeven door Dark Dragon Books

"Bretagne, juni 1944. Ondanks de landing in Normandië, de bezetting en de lokale milities die op op joden en verzetsstrijders jagen, moet en zal het Marie lukken haar leerlingen te beschermen... Al haar leerlingen? Een verhaal met een groot hart. En, naast een historische avontuur, een eerbetoon aan het onderwijzend personeel."

De Lerares (luxe)

Dit dikke album verschijnt ook als luxe met linnen rug en een artprint in een oplage van 100 exemplaren.

Miles Morales, The Ultimate Spider-Man 3

"Miles Morales trekt het pak van Spider-Man aan! Voordat Peter Parker stierf, stond de jonge Miles op het punt om op een nieuwe school aan het volgende hoofdstuk in zijn leven te beginnen. Vervolgens gaf een spinnenbeet ook deze tiener ongelooflijke spinachtige krachten. Nu is Miles in een wereld terechtgekomen die hij niet begrijpt, met alleen zijn instinct en een klein dingetje zoals verantwoordelijkheid als zijn gids. Kan hij Peters nalatenschap als Spider-Man waarmaken?"

Miles Morales, The Ultimate Spider-Man 4

Samen met deel 3 verschijnt ook het laatste deel van de minireeks.

Nachtbloem 1

Van hetzelfde duo Marco Nizzoli en Giovanna Furio gaf Dark Dragon Books al de fantasystrip De Weg van het Leven uit. Het tweeluik Nachtbloem komt nu ook uit als softcover.

"Een verboden liefdesverhaal in het hart van het fascistische Italië. Zomer 1933, Venetië. Een meisje en twee jongens. Hans en Jacopo behoren beiden tot de elite, maar hun liefde wordt tegengewerkt door de politieke kampen waartoe hun families behoren. Jacobo is joods. Hans een vertegenwoordiger van het nazisme in Italië. Hoe kan hun relatie de culturele, sociale en politieke veranderingen van die tijd overleven?

Een duister, elegant tweeluik, Nachtbloem gaat over een van de donkerste periodes in de geschiedenis door de roze bril van verboden liefde. Een menselijke tragedie over de tegengestelde kanten van de ziel: verraad & trouw, vreemdelingenhaat & idealisme, zuiverheid & gemeenheid, jaloezie & zelfverloochening..."

Nachtbloem 2

Het slot van het tweeluik verschijnt eveneens in softcover.

Solo integraal 1

Dark Dragon Books bundelt de verhalen van Oscar Martíns post-apocalyptische dierenstripreeks Solo in twee integrales met dossiers.

"Geteisterd door nucleaire en chemische oorlogen wordt de Aarde bewoond door diersoorten die een grootte en intelligentie hebben ontwikkeld die vergelijkbaar is met die van de mens. Om het leven voor zijn familie gemakkelijker te maken, besluit de jonge rat Solo om op reis te gaan. In deze vijandige wereld van roofdieren, kannibalen, monsters en piraten zal Solo de beste krijger moeten worden om te overleven..."

Solo integraal 1 (luxe)

De integrale verschijnt ook als luxe met linnen rug en artprint in een oplage van 100 exemplaren.

Vergeet niet dat Je Zult Sterven 1

Start van een westerntrilogie door Nicola Genzianella en Dobbs.

"Wanneer je ergste vijand je de beste overlevingskans biedt. Meadows, een zwarte yankee uit het noorden, en zijn vijand Blackwood, een confederatiesoldaat, vechten om te overleven in Kentucky net na de beëindiging van de Amerikaanse Burgeroorlog. Tijdens een rampzalige reis zullen ze al hun kennis en kunde moeten bundelen om menselijke tegenspoed en de bijzonder vijandige natuur het hoofd te bieden. Tussen haat en verlatenheid zullen ze geen andere keuze hebben dan hun wrok te overwinnen om te overleven. Maar hoe kunnen deze personages die constant op scherp staan ontsnappen aan de onveranderlijke cyclus van geweld? En hoe is het mogelijk om in zulke moeilijke omstandigheden vergeving en verlossing te vinden?"

Wachten op Bojangles (herziene editie)

Het nieuwe aan deze herziene editie is dat er rond de al bestaande uitgave een coverwikkel (sleeve) is geplooid met een artprint erbij.

"Terwijl hun zoon verwonderd toekijkt, dansen ze op Nina Simones Mr. Bojangles. Hun liefde is magisch, duizelingwekkend, een eeuwig feest. Bij hen thuis is er alleen plek voor plezier, fantasie en vrienden. Degene die de toon zet, die het bal leidt, is de moeder: een onvoorspelbaar, extravagant en levendig type. Zij is degene die Mejuffrouw Supertopinada heeft geadopteerd, een grote exotische vogel die losloopt in het appartement. Zij is degene die ze constant meesleept in een wervelwind van poëzie en utopieën. Maar op een dag gaat ze te ver. En vader en zoon moeten er alles aan doen om het onvermijdelijke te vermijden, zodat het feest koste wat kost kan doorgaan. De uitdrukking ‘gek van liefde’ komt als nooit tevoren tot leven..."

Pakketten

En ook in september ligt een stapeltje pakketten in de winkels.

  • Assassin's Creed: collector pack met sleeve en zes albums, meer bepaald de tweeluiken Vuurproef, Zonsondergang en Reünie
  • De Drie Geesten van Tesla deel 1-2-3: collector pack met sleeve
  • De Eed van Staal deel 1-2: voordeelpakket van het tweeluik
  • Eleonora Mandragora deel 1-2-3-4-5: collector pack met sleeve van de complete reeks
  • John Lord deel 1-2-3: collector pack met sleeve, nu ook in softcover
  • Oliver & Peter deel 1-2-3: collector pack, herziene editie met nieuwe sleeve
  • Solo: Alfa + Legatus deel 1-2: premium pack met artprint

Artboeken

Dark Dragon Books zorgt ook nog voor deze artboeken:

  • Legendary Heroes: "Betreed het fantastische universum van Mike Ratera. Hij werkte voor diverse grote licenties en hij biedt ons nu een exclusief inkijkje in de wereld van verschillende filmlegendes, videogames en strips."
  • Niina Xan Artbook: "Niina Xan is een artiest die weet hoe ze haar universum moet vormgeven. Haar stijl is uniek in haar genre met kleurrijke en verfijnde tekeningen. Ze maken van haar een artiest die gevolgd wordt door een hele generatie mangaliefhebbers. Creatie en werk zijn het dagelijks leven van deze kunstenares die zich laat inspireren door auteurs als Mike Ratera."
  • The Art of Oscar Martín: Solo: Cannibal Universe: "Sinds Oscar Martín begon met het schrijven aan het gewelddadige, maar poëtische karakter van Solo in 1997, zijn er in ons taalgebied twaalf albums verschenen. Inmiddels is Solo vertaald in negen talen en zijn er talloze covers, illustraties, schetsen en ex librissen verschenen. Werkelijk alles is hier samengebracht in de vorm van deze bundeling van de merkwaardige wezens die de Cannibal Universe bevolken."

Waldin

In september verschijnen de delen 5 en 6 van Waldin - De Kronieken van Thesnia. Hiermee wordt de fantasyreeks van Patrick Cornelis en Tim De Decker afgesloten. Een volgend project van Patrick Cornelis wordt een terugkeer naar Virus. Deel 5 en 6 zijn afzonderlijk te koop of als premium pack met een schetsboek van deel 5 erbij. Van de delen 1 tot 4 zal ook een pakket (met artprint) te koop zijn. Bovendien is er voor de complete, zesdelige reeks een lege verzamelbox voorzien. Voor puzzelliefhebbers komt er ook een puzzel met duizend stukjes en een bordspel in een reguliere - en een luxe-editie. Bij deze laatste versie krijg je een set exclusieve pionnen met personages uit Waldin.