Terug naar overzicht

Dargaud in maart 2022

24 november 2021 Vooruitblik

Hieronder vind je een overzicht van wat Dargaud in maart 2022 uitgeeft. In januari en februari zijn er namelijk geen albums van deze uitgeverij te verwachten. Alle details vind je terug in Te verschijnen.

Aristophania 4

Met dit album zetten Joël Parnotte en Xavier Dorison een punt achter hun opmerkelijke vierluik. Het is uitkijken naar wat ze vervolgens op stapel hebben staan. 

"De opstand van Gedeon, de Verbannen Koning, barst los. Zijn haat, waaruit hij de kracht van zijn Zwarte Azuur put, is groter dan ooit. Het is juist deze haat, deze woede van de onderdrukten, die belangrijk zal zijn bij de grote revolutie die hij op de Rode Berg voorbereidt. De wraaklustige Gedeon is vastbesloten de geschiedenis op zijn kop te zetten en deze keer de strijd te winnen die hij tijdens de Commune van Parijs had verloren... met dank aan het Hof van Azuur en Aristophania. Om dit te voorkomen zet Calixte, samen met haar broer Victor, haar zoektocht naar de Aurorabron voort. Maar de tijd dringt: de Commune van Marseille staat op het punt uit te breken en de lakeien van Gedeon zitten achter hen aan. Wat hun oudere broer Basile betreft, die heeft zich aangesloten bij de rangen van de Verbannen Koning. Gemanipuleerd door Gedeon en zijn Zwarte Azuur, blijft hij ervan overtuigd dat hij verraden werd door Aristophania. Hij is er nu zeker van dat hij alleen dankzij de duistere krachten van het azuur het lot van zijn familie op lange termijn zal kunnen verbeteren... Maar zijn zijn nieuwe bondgenoten wel zo oprecht als ze lijken en beschermen ze hem wel echt?"

Shi 5

José Homs en Zidrou presenteren een extra tweeluik na hun zeer goed onthaalde vierdelige cyclus van Shi.

"Na de recente gebeurtenissen in Londen worden Jay en Kita door de zelfingenomen bourgeoisie meer dan ooit als terroristen beschouwd. Maar dankzij de ‘Angry Mothers’, een kleine groep activistische moeders die de twee jonge vrouwen hadden opgericht, heeft hun strijd zich als een lopend vuurtje verspreid. Als gevolg daarvan is SHI nog nooit zo zichtbaar geweest in heel Londen, waar het de rechten van zowel vrouwen als kinderen behartigt. Bij Jay's graf begint Apolline te beseffen hoe het leven van haar biologische moeder er vroeger uitzag; een leven van strijd en gevecht, voor een groter doel. Maar is Apolline sterk genoeg om het gewicht van haar erfenis te dragen? Is zij klaar om het over te nemen van haar dode moeder, over wie zij niets weet behalve wat ze heeft geleerd uit roddels en brieven om losgeld?"

De Leeuw van Juda 3

De detectivestrip Quelque Chose de Froid (Iets Kouds) is het volgende project van tekenaar Hugues Labiano, deze keer op scenario van Philippe Pelaez (ParallelOliver & PeterEen Stukje Spinazietaart). Eerst verschijnt nog het slot van de trilogie De Leeuw van Juda die hij op scenario van Stephen Desbergtekende.

"Terwijl de oorsprong van Naïsha's mysterieuze band met Wallace wordt onthuld, ontdekt Wallace de tombe van de apostel Matthias in het Rift-gebied. In het nauw gedreven door zowel de regering als Naïsha, en nog steeds op zoek naar de schat waarop hij had gehoopt, krijgt Wallace toch de ring van de Leeuw van Juda in handen, een artefact met onvermoede krachten... Intussen is de meester-tovenaar, die Naïsha's geest lijkt te bezitten, vastbesloten zich te ontdoen van haar en Wallace. Maar Wallaces lot lijkt met dat van Naïsha verbonden te zijn."

De Werelden van Aldebaran: Neptunus 1

Neptunus is een nieuwe cyclus van De Werelden van Aldebaran. Zeventiger Leo wil geen langere cyclussen van vijf-zes delen meer tekenen. Dat was al het geval voor de cyclus Antares die hij in drie iets dikkere delen vertelde. Neptunus wordt nog korter, want dat wordt een tweeluik van tweemaal 64 pagina's. Hij veranderde intussen ook van hulpmiddelen, want Neptunus is zijn eerste album dat hij volledig op de computer maakte. Toch wel een uitdaging voor de hoogbejaarde Braziliaan. 

"Drie jaar na de avonturen die Kim en haar metgezellen hebben beleefd, studeert Manon, terug op aarde, af als Special Agent van de VN. Elders, in de ruimte, kijkt een station in een baan rond de aarde bezorgd toe hoe een ruimteschip van onbekende oorsprong plotseling boven onze planeet tot stilstand komt. Vreemde opschriften in het Engels sieren de toegangsdeur van de luchtsluis van het schip. Omdat ze geen contact kunnen maken met de ufo, roepen de VN de Special Forces in. Manon wordt samen met een elitetroep op deze gevaarlijke missie gezet. Haar doel is om in contact te komen met het schip en het vervolgens binnen te dringen. Maar eenmaal aan boord gaat niets zoals gepland en loopt de situatie al snel uit de hand... Gelukkig voor Manon kan ze rekenen op de hulp van een expert in levensgevaarlijke missies: Kim Keller."

Djinn integraal 2: tweede cyclus

Na de Ottomaanse cyclus bundelt Dargaud van de reeks Djinn nu de Afrikaanse cyclus, en dat zijn de albums 5 tot 9 in de reeks. Deze tweede integrale telt dus een verhaal meer dan de eerste. Ook nog in 2022 is de derde en laatste integrale te verwachten met daarin de reguliere delen 10 tot 13.

"In de tweede cyclus, Afrika, worden de tijdsperioden en de twee hoofdpersonages afgewisseld. In Afrika wordt Jade de godin Anaktu en krijgt ze de opdracht Afrika’s verloren waardigheid te herstellen. Kim Nelson, die op haar beurt ook een Djinn is geworden, vindt de zwarte parel en wordt geconfronteerd met duizend gevaren."

Terug naar overzicht