Terug naar overzicht

Concreet filmproject voor Natasja

10 mei 2021 Verfilmingen

In ons jarenlange bestaan hebben we al enkele keren een filmproject van Natasja aangekondigd. Die gingen telkens niet door, maar de luchtstewardess van tekenaar François Walthéry blijft tot de interessesfeer van filmmakers horen. De jongste filmaankondiging komt van de Franse tv-studio TF1 Studio en het door een vrouw gerunde Daïdaï Films en dat lijkt nu wel van de grond te komen.

De film zal zich afspelen in 1963, maar houdt rekening met het post-#metoo-tijdperk. Een regisseur is er ook al, mevrouw Noémie Saglio (tv-reeks Conasse, film Toute Première Fois), die ook instaat voor het neerpennen van het scenario, samen met Laurent Turner (film De Kleine Robbe, tekenfilmseries Lanfeust QuestKaput en ZöskyDragon Hunters). Nathalie Toulza-Madar neemt de algemene leiding op zich en Emilie Pégurier de art direction. Emmanuel Fayer en Vanessa Djian zijn producenten.

Volgens de voorstelling van de film wordt Natasja neergezet als "een knappe, blonde, verstandige heldin met reeënogen die zich niet laat doen. Ze is een vrije vrouw en beschikt over een groot gevoel voor humor. Natasja is een moderne vrouw, voor op haar tijd, die een ongelofelijk avontuur zal beleven."

De bedoeling is om een grappige en moderne film te maken, weliswaar overgoten met een retrosausje, die zowel mannen als vrouwen aanspreekt. Ze wordt een soort Mrs. Maisel (uit de komische tv-reeks The Marvelous Mrs. Maisel) met een toets Legally Blonde. Natasja zou ook vertolkt worden door een bekende (Franse?) actrice wier naam nog niet is prijsgegeven. In de film zal Frans gesproken worden, wat een release in ons taalgebied limiteert.

Terug naar overzicht