ComicWatch is terug

6 mei 2022 Vooruitblikken

De Nederlandse uitgeverij ComicWatch van uitgever en scenarist Sytse S. Algera was al enkele jaren actief voordat de coronapandemie roet in het eten gooide. Talloze stripbeurzen raakten uitgesteld of afgelast en daar bereikte ComicWatch nu eenmaal haar grootste publiek. Algera zat echter niet stil en bereidde de slotdelen van lopende reeksen voor. Ze verschijnen dit jaar nog, evenals de complete trilogie Miss Greene. Even voorstellen.

Miss Greene 1-2-3 (juni en september)

Miss Greene heeft de sleutel van het voortbestaan van de mensheid in haar genen. Het brengt haar doorheen tijd en ruimte op diverse locaties en verschillende tijdperken. Walterell, het pseudoniem van voormalig Bessy-tekenaar Walter Laureysens, die ook de reeks Killroy Was Here op zijn naam heeft, vertelt haar verhaal in drie afleveringen die in juni (deel 1-2) en september (deel 3) zullen verschijnen bij ComicWatch.

De Nederlandse uitgeverij geeft de albums uit in softcover (48 pagina's, 11,25 euro) en hardcover (64 pagina's voor deel 1-2 en 56 pagina's voor deel 3, elk 24,95 euro). Bij de hardcovers in een gelimiteerde oplage van 250 exemplaren hoort een extra katern met niet eerder gepubliceerd werk van Walterell.

Met de trilogie Miss Greene neemt de 73-jarige Walterell afscheid van zijn beroep als striptekenaar. Het is zijn laatste creatie. In de rubriek Te verschijnen vind je previewpagina's van elk album.

Vluchtelingen 3 (september)

Laatste deel van de politiestrip, getekend door de Poolse tekenaar Przemyslaw Klosin, inmiddels bekend van de Vikingstrip Jylland die met dezelfde scenarist Bruno De Roover momenteel een strip van Sherlock Holmes in Amsterdam maakt. Uitgever en scenarist Sytse S. Algera, die zelf een politieachtergrond heeft, voltooit de reeks over een ontgoochelde politieman die op een belangrijk kruispunt in zijn leven de weg van de misdaad verkoos boven die van de rechtvaardiging als politieman. 

Bij de dikkere hardcovereditie met een andere coverillustratie hoort een dossier met extra materiaal. Ook voor deze titel en degene hieronder gelden de verkoopprijzen 11,25 euro (softcover) en 24,95 euro (hardcover).

De Verloren Verhalen van Lemuria - Citadel 3 (september)

Laatste deel van de spin-off van Sytse S. Algera's vrij succesvolle fantasy- en sf-reeks Lemuria. Citadel is getekend door Karly Engracia. Rusland treedt op als een aartsvijand die een nieuwe energiebron voor zichzelf wil houden, terwijl de wereld snakt naar energiebronnen.

De dikkere hardcoveruitvoering bevat een dossier.