Terug naar overzicht

Batgirl-film door Belgisch regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah

22 juli 2021 Verfilmingen

Gisteren raakte bekend dat Leslie Grace in een toekomstige film van Batgirl de hoofdrol zal vertolken. De in New York geboren latina is een singer-songwriter met twee albums op haar actief en slechts één eerdere filmervaring in de op de theatermusical gebaseerde film In The Heights uit 2021. De Batgirl-film, waarin Grace zowel de superheldin als het personage in het pakje Barbara Gordon zal spelen, is vooreerst bedoeld voor de Amerikaanse streamingdienst HBO Max. Er is ook een Belgisch randje, want het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren de prent. Na de film Bad Boys For Life en hun lopende project voor de tv-reeks Ms. Marvel voor Disney+ is Batgirl een volgend Amerikaans avontuur voor de mannen die in eigen land al Patser, Black en Image hebben gefilmd.

De Batgirl-film, met het personage dat in haar eentje de superheldenfilm draagt, is een project dat al van 2017 dateert. Het kreeg vooral de laatste maanden de wind in de zeilen. Joss Whedon (The Avengers, scenarist en bedenker van de tv-reeks Buffy the Vampire Slayer en heel wat meer) was eerst aangetrokken als regisseur, maar hij gaf in 2018 verstek voor zowel de regie als het script. Dat laatste is nu de taak van Christina Hodson (UnforgettableBumblebee, Birds of Prey). De keuze voor de hoofdrol, waarbij Leslie Grace andere kandidaten als Zoey Deutch, Isabela Merced en Haley Lu Richardson, achter zich laat, is een nieuwe stap voorwaarts.

Batgirl dook in 1961 voor het eerst in de comicreeks Batman op. Ze werd bedacht door Bob Kane en Whedon Moldoff. Oorspronkelijk was ze Betty Kane, het nichtje van Batwoman, maar zij werd later uit de continuïteit van de reeks geschreven. Doorheen de jaren kreeg ze verschillende identiteiten van wie die van Barbara Gordon, de dochter van politiecommissaris James Gordon, vanaf 1967 de bekendste is. Deze versie komt van de auteurs Gardner Fox en Carmine Infantino. In de sixties kwam ze al voor in de tv-reeks met Adam West als Batman en Yvonne Craig als Batgirl. In de film Batman & Robin uit 1997 werd ze vertolkt door Alicia Silverstone. In diverse tv- en tekenfilmreeksen is ze ook een van de personages.

Wanneer de opnames van de film starten en wanneer de film beschikbaar zal zijn, is nog niet meegedeeld.

Terug naar overzicht