Altijd Feest! van Pieter De Poortere voor Huis van Alijn

25 oktober 2022 Vooruitblikken

Binnenkort publiceert Nanuq, de vaste uitgever van Pieter De Poorteres Boerke, een nieuwe titel in de collectie Lees-Trip.

In Altijd Feest! leren we enerzijds  en Poes kennen, twee spookjes, en anderzijds maken we kennis met verschillende soorten nieuwjaarsfeesten. "Elk jaar vieren ze één keer Nieuwjaar. Hendrik en Poes vinden dat te weinig. Hun buren en vrienden vieren Nieuwjaar op andere dagen. Hendrik en Poes feesten mee! Ze vinden dat heel fijn!"

Net zoals Pieter De Poorteres andere albums voor Lees-Trip heeft ook Altijd Feest! educatieve bijbedoelingen. Het is gemaakt in samenwerking met het Gentse museum Huis van Alijn dat focust op het dagelijks leven vanaf de twintigste eeuw. Voor dit museum ontwierp Pieter al eerder Hendrik en Poes. "In de hoofdtentoonstelling van het museum ontdek je aan de hand van de jaarkalender de belangrijke levensfasen en dagelijkse rituelen. De museumspookjes Hendrik en Poes, getekend door illustrator Pieter De Poortere, spelen een hoofdrol in de educatieve werking van het museum. De figuurtjes nemen families op sleeptouw en laten kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met het erfgoed van het dagelijks leven, vroeger en nu."

Het album telt 24 pagina's, verschijnt in hardcover en kost 9,95 euro.

Surf ook naar huisvanalijn.be.

Altijd Feest! is het vijfde boekje na De Leeuwen van Vlaanderen, Het Verdwenen Paneel, Beestig Koud! en De Familie Blet Tikt Door! die mikken op beginnende lezers of anderstaligen die Nederlands willen leren.