De Schitterende Schetsen, beeldje en luxetrilogie van Urbanus in november

21 oktober 2022 Vooruitblikken

Distributeur Stribbel Strips informeerde een paar weken geleden alle stripspeciaalzaken over enkele speciale uitgaven die in november zullen verschijnen. Er is sindsdien al heel wat van de oplages in vooruitbestelling verkocht, maar er zijn nog allerlaatste bestelmogelijkheden. Contacteer je winkelier om je van een exemplaar te verzekeren.

In samenwerking met De Fameuze Fanclub geeft Stribbel Strips De Schitterende Schetsen uit, een album op groot formaat in zwart-wit. Het boek bevat reproducties van tweehonderd halve pagina's van Suske en Wiske die zijn geschetst door Luc Morjaeu voordat deze verder werden uitgewerkt door zijn studiomedewerkers. Deze luxe-uitgave verschijnt in een oplage van 200 exemplaren waarvan 100 voor de stripspeciaalzaken zijn bestemd. De prijs ligt vast op 299 euro. Daar krijg je dan wel een van de in het boek afgedrukte originelen (dus een schets van een halve pagina van Suske en Wiske) en een door Morjaeu genummerde en gesigneerde ex libris bij.

Parastone bracht een beeldje van het stripfiguurtje Urbanus uit in een oplage van 350 exemplaren met genummerd certificaat. De verkoopprijs bedraagt 89,95 euro.

Ook nog van Urbanus verschijnt in november een luxetrilogie met daarin de delen 1, 200 en 201, het allereerste en de twee laatste verhalen van de stripreeks dus. De verhalen zijn in zwart-wit afgedrukt met enkele bonuspagina's. De luxe zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende edities: de ene met half linnen band met gesigneerde ex libris (oplage 200 exemplaren, 125 euro), de andere met velours kaft en gesigneerde ex libris (100 exemplaren, 200 euro).