Terug naar overzicht

Tarzan 1: Heerser van de Jungle

Tekenaar(s)
Stevan Subic
Scenarist(en)
Christophe Bec
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Nadat de rechten op Tarzan, een creatie van Edgar Rice Burroughs (1875-1950), enkele jaren geleden tot het publieke domein behoorden, kreeg Christophe Bec het aanbod om het oorspronkelijke boek met de legende over Tarzan te verstrippen. Bec kent Tarzan door en door sinds zijn zijn kindertijd en de vele films, romans en vooral stripverhalen die hij tot zich nam. Vele daarvan heeft hij voor het opzetten van dit tweeluik opnieuw tot zich genomen. De film Greystoke (1984), met Christopher Lambert in de hoofdrol, heeft hem het meest beïnvloed.

Het donkere deel 1 is getekend door Stevan Subic en is een compleet verhaal naar de oorspronkelijke eerste roman uit 1912. Deel 2 wordt lichtvoetiger van aanpak en is meer te lezen als een pulpverhaal. Dat is gebaseerd op Edgar Rice Burroughs The Return of Tarzan uit 1913 en Tarzan at the Earth's Core uit 1930, waarin Tarzan in een prehistorische wereld terechtkomt. Burroughs schreef zelf 24 Tarzan-romans. Het tweede album is grotendeels getekend door Roberto de la Torre. Het laatste derde van het album is getekend door Becs trouwe tekenmaatje Stefano Raffaele. ER waren nog plannen voor een derde album, getekend door Éric Bourgier, die beide covers tekende, maar de Franse verkoop bleek onvoldoende om met het avontuur door te gaan.

De voorstelling van deel 1: "Negentiende eeuw. Lord John en Lady Alice Greystoke hebben Engeland verlaten en stranden na een schipbreuk op de kust van Equatoriaal Afrika. Niet veel later bevalt Alice van een zoontje. Die wordt na de dood van zijn ouders opgevoed door een groep apen. De jonge Tarzan zal verscheurd worden tussen het harde leven in de wildernis en zijn Britse aristocratische afkomst..."

Dit album komt ook uit als een 16 pagina's dikkere luxe met linnen rug, stofomslag, schetsdossier, een door Stevan Subic gesigneerde ex libris. De oplage bedraagt 100 genummerde exemplaren.

Reeks
Tarzan
Deel
1
Gebaseerd op
de roman van Edgar Rice Burroughs
Pagina's
84 (hardcover) • 100 (luxe)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
hardcover
€ 24,95
luxe met linnen rug, stofomslag, schetsdossier en gesigneerde ex libris
€ 49,95
Terug naar overzicht