De Lemen Troon 2: De Brug van Montereau - collector's edition

Tekenaar(s)
Theo Caneschi
Scenarist(en)
Nicolas Jarry
France Richemond
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum
oktober 2021

Uitgeverij Silvester biedt een exclusieve reeks collector's editions aan van De Lemen Troon, de middeleeuwse reeks van Theo Caneschi (Murena, De Verschrikkelijke Paus) op scenario van France Richemond (De Roos & het Kruis) en Nicolas Jarry (Elfen, Dwergen en heel wat andere fantasyreeksen). Deel 7 van de geschiedenisreeks over de Honderdjarige Oorlog is het huidig project van tekenaar Theo.

Voor de luxereeks komt elk deel uit in een oplage van 100 exemplaren met linnen rug, gesigneerde ex libris en een schetsdossier met tekeningen uit de archieven van Theo, aangevuld met door Richemond geschreven weetjes en achtergrondinformatie over het ontstaan en de evolutie van de reeks. Deze albums kosten 49,95 euro per stuk, maar ze zijn enkel als set te koop, dus niet los verkrijgbaar. De inhoud is in kleur en is herzien, de inkleuring van deel 1 en 2 is opnieuw gedaan om beter aan te sluiten met de latere albums. 

Wie hiervoor intekende, betaalt in schijven. Vooreerst 149,85 euro voor de delen 1 en 2 en ook al voor deel 7 dat in het najaar van 2022 zal verschijnen. Deel 3 en 4 komen uit in het najaar van 2021 en daar betaal je tegen dan de volgende schijf van 99 euro voor. Diezelfde schijf betaal je ook voor de delen 5 en 6 die in het voorjaar van 2022 zullen verschijnen. Voor deel 7 in het najaar van 2022 zal je dus niet meer moeten betalen, want die heb je als intekenaar al gekocht. Bij dat deel krijgt elke koper een extra, exclusieve ex libris.

Er was ook een tweede optie. Wie zich hiervoor intekende en meteen de hele reeks betaalt, krijgt op dezelfde tijdstippen als hierboven alle collector's editions en de extra ex libris bij deel 7. Maar bij dat zevende album wordt ook een gratis gelimiteerde verzamelbox meegeleverd.

Reeks
De Lemen Troon
Deel
2
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
geschiedenis
Extra
Deel 2 van zevendelige reeks
Prijs
Luxe met schets- en achtergronddossier, linnen rug, gesigneerde ex libris
€ 49,95