Sirocco (herdruk)

Tekenaar(s)
Giulio Macaione
Scenarist(en)
Giulio Macaione
Uitgeverij
Lauwert Uitgeverij
Verschijningsdatum

Lauwert Uitgeverij is een gloednieuwe stripuitgeverij uit West-Vlaanderen die goede graphic novels uit het buitenland in het Nederlands wil uitgeven. Voor de eerste titel koos de uitgeverij voor Sirocco van de Italiaanse stripmaker Giulio Macaione waarmee hij meteen in het Nederlands debuteert. In het Frans zijn twee eerdere graphic novels van zijn hand vertaald: Basilicò en Étoile de Mer. Het album raakte nog voor de verschijning uitverkocht in vooruitbestelling. Door de stijgende vraag was een herdruk aan de orde. Het verschil met de eerste druk is dat de coverwikkel, waarvoor Macaione een nieuwe illustratie tekende, is vervangen door een coverbandje met complimenten van successcenarist Zidrou.

Sirocco, genoemd naar de zuidelijke wind uit de Sahara en ook de naam van de bar die Mia's homoseksuele vader in Venetië uitbaat, is een compleet verhaal van 208 pagina's dat in hardcover verschijnt. Speciaal voor de Nederlandstalige editie tekende Macaione een exclusieve coverwikkel met een doorlopende tekening rond de cover, rug en backcover met extra flappen. Er komen meerdere thema's aan bod — vol emotie, drama, liefde, vriendschap rouw, verdriet, hoop en familie — die allemaal verweven zijn in een mooi verteld feelgoodverhaal. 

Het verhaal: "Drie generaties van een atypisch gezin, tussen Venetië en Sicilië. Mia is afgestudeerd en heeft maar één doel voor ogen: danseres worden. Ze woont bij een liefhebbende vader, die zijn privéleven on hold heeft gezet om haar op te voeden, en een buitengewone grootmoeder die haar aanzet om koste wat het kost haar weg te vinden. Maar een onverwacht bericht zal hun dagelijks leven door elkaar schudden. Zou dit een teken kunnen zijn dat ieder zijn eigen weg moet volgen? Een verhaal dat zowel intiem is als over samenhorigheid gaat, over het leven en de vrijheid van keuze op elke leeftijd."

Lees ook: Interview met Giulio Macaione

Reeks
Sirocco
Pagina's
208
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
Extra
compleet verhaal
Prijs
herdruk met coverbandje
€ 27,95