Jacques Gipar integraal 1: De Eerste Avonturen

Tekenaar(s)
Jean-Luc Delvaux
Scenarist(en)
Thierry Dubois
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Van deze reeks verschenen in 2016 en 2017 drie vertaalde albums bij Strip2000. Silvester pikt de reeks nu op in gebundelde edities met telkens drie verhalen per integrale van elk 144 pagina's. De inhoud van de tweede integrale bevat dus niet eerder vertaalde verhalen. De Franstalige reeks telt inmiddels negen delen, oftewel het equivalent van drie integrales. Van de eerste twee integrales is ook een voordeliger geprijsd pakket beschikbaar tegen 69,90 euro in plaats van 79,90 euro.

Tekenaar Jean-Luc Delvaux heeft nog gewerkt aan de reeks Michel Vaillant. Hij voltooide in 2018 ook het tweede Paul Panter-avontuur van Maurice Tillieux. Van scenarist Thierry Dubois is zijn reeks Merlu, eveneens door Silvester uitgegeven, niet te versmaden.

"Jacques Gipar, de bekende verslaggever van de 'France Enquêtes', het belangrijkste dagblad van de jaren vijftig en zestig, laat nooit een kans voorbij gaan om zich met de meest riskante onderzoeken bezig te houden. Vaak vergezeld door Petit-Breton, een sympathieke schelm die goed thuis is in de onderwereld, verplaatst hij zich over de Franse snelwegen, aan het stuur van iconische auto's, die echter vaak na gebruik niet meer in al te beste staat verkeren. Langs de Nationale 7 zal hij onder andere het pad van de Pinardier-bende kruisen, de plannen van de angstaanjagende Kapucijnen dwarsbomen en zelfs de rol van chauffeur spelen voor Lucky Luciano..."

Reeks
Jacques Gipar
Deel
integraal 1
Pagina's
144 (hardcover) • 160 (luxe)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
detective
humor
Extra
complete verhalen
Prijs
met stofomslag en A3-kunstdruk
€ 39,95
luxe met linnen rug, andere cover, schets- en artdossier, gesigneerde ex-libris (100 exemplaren) (oktober 2022)
€ 79,95