De Familie Super 1: Pépé Smos Gaat te Ver

Tekenaar(s)
Willy Linthout
Steven de Rie - medewerking
Scenarist(en)
Willy Linthout
Ann Smet
Uitgeverij
Bonte
Verschijningsdatum

Na het afronden van de reeks Urbanus stortte tekenaar Willy Linthout zich met assistent Steven de Rie en zijn schrijfmaatje Ann Smet in een nieuw avontuur. Dat is De Familie Super waarvan twee albums per jaar moeten verschijnen bij Bonte. Een eerste is voor dit jaar met de titel Pépé Smos Gaat te Ver. Deel 2 krijgt de titel Marcel Frikandel Weet het Wel.

De Familie Super is een Vlaamser dan Vlaamse superheldenreeks die zich afspeelt in het dorp Bommerskonte waar niet alleen Bommerskontenaars, maar ook superhelden en dorpsmonsters huizen. De familie Super bestaat uit een gezin met bijzondere superkrachten. Vader Jaak heeft superkrachtzweetvoeten, moeder Martine kan de neus uitrekken. Hun zoontje Lewis kan zijn haren als stekels schieten, terwijl dochterlief Trezemieke kan muren laten breken door te brullen, maar dan enkel als ze boos is. En dan is er nog pépé Smos, die beweert dat zijn haar een eigen leven leidt.

De albums verschijnen telkens in vier verschillende handelsuitvoeringen:

  • De gewone editie als softcover en in kleur, 32 pagina's, 8,99 euro.
  • Het complete verhaal in hardcover en in kleur, 36 pagina's met alle bestaande covers op de extra pagina's, 28 euro.
  • Hardcover in zwart-wit met het volledige verhaal in schetsvorm met op de pagina's ernaast telkens de geïnkte versie. Deze uitvoering is een speciale uitgave in samenwerking met specifieke stripspeciaalzaken. Stripwinkels konden Peter Bonte hiervoor contacteren om een deel van deze oplage met het logo van de winkel te voorzien. De totale oplage is beperkt, 72 pagina's, 28 euro.
  • Luxe op groot formaat (A3) op 100 exemplaren met het volledige verhaal in schetsvorm met op de pagina's ernaast telkens de geïnkte versie, 72 pagina's, 150 euro. De cover is een dikke knipoog naar die van Robbedoes verzamelalbum nummer 6.
Reeks
De Familie Super
Deel
1
Pagina's
32 (softcover) • 36 (hardcover) • 72 (hardcover met schetspagina's + luxe)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
humor
jeugd
superheld
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 8,99
hardcover in kleur
€ 28,00
hardcover in zwart-wit met schetspagina's
€ 28,00
luxe op groot formaat, gesigneerd (100 exemplaren)
€ 150,00