Conan de Avonturier: Rode Spijkers (softcover)

Tekenaar(s)
Didier Cassegrain
Olivier Vatine
Scenarist(en)
Régis Hautière
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Dark Dragon Books startte ooit met vertalingen van Conan-comics. Jaren later neemt het van Glénat de reeks verstrippingen naar de oorspronkelijke verhalen van Conan-bedenker Robert E. Howard over. Glénat is er namelijk zelf mee gestopt in het Nederlands. Dark Dragon Books wou deze reeks trouwens al vanaf deel 1 vertalen, maar de groep Standaard Uitgeverij wou het zelf eerst proberen.

Elk album is het werk van andere auteurs. Een voordeel is dat Dark Dragon Books er een grotere vaart in zal zetten en de achterstand bijgebeend zal raken. Rode Spijkers is een van de bekendste, oorspronkelijke Conan-verhalen van Robert E. Howard is. Didier Cassegrain (Zwarte Waterlelies, Valstrik op Zarkass) en Régis Hautière (Aquabue, De Oorlog van de Lulu's) zetten het naar best vermogen om in een knappe strip. Olivier Vatine werkte mee aan het storyboard.

"Conan de huursoldaat arriveert in de landen van Darfar, waarvan het grondgebied bijna volledig bedekt is door een enorm bos. Samen met de woeste krijger Valeria en na een botsing met een verschrikkelijke draak, gaat de Cimmeriër vervolgens op weg naar een schijnbaar verlaten, versterkte stad. Maar het duo zal snel ontdekken dat er een verborgen beschaving leeft, en dat de citadel een groot geheim verbergt...."

Reeks
Conan de Avonturier
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
fantasy
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 10,95